Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε από το Εφετείο Αθηνών για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα επτά άτομα, δηλαδή, που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Χρήστο Παππά.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε, επίσης, για τον Γιώργο Ρουπακιά αλλά και για την πλειονότητα όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ και κατά την Αιγύπτιων ψαράδων.

Η έδρα, αναγνώρισε, ωστόσο, ελαφρυντικά σε τέσσερις από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Νίκο Μίχο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα και Μιχάλη Αρβανίτη.

Στον Νίκο Μίχο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, στον Μιχάλη Αρβανίτη του σύννομου βίου και στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα αυτό της καλή συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ηλικίας σε οκτώ καταδικασθέντες, που δεν είναι κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας τους όταν τελέστηκε η πράξη.

Η εξέλιξη, όσον αφορά στην ηγετική ομάδα, προμηνύει βαριές ποινές.

Αίτημα αντικατάστασης των δικαστών από τον Λαγό

Κατά παράβαση της διαδικασίας, ο Γιάννης Λαγός πήρε τον λόγο και αφού κατήγγειλε την έδρα και την πολιτική σκηνή, προχώρησε αίτημα για αντικατάσταση της έδρας.    

Όπως είπε, οι δικαστές έχουν δεχτεί πιέσεις και υπάρχουν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Παράλληλα, είπε πως παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.

Κατήγγειλε, δε, άμεση και έμμεση παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στη δική.

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ η δικηγόρος Φύσσα:«Η Χρυσή Αυγή έχει τελειώσει»(ΒΙΝΤΕΟ)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση που θα κρίνει το ύψος των ποινών

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα