Δικαίωση καταγγελιών για την εικονική απόσπαση δασκάλας στις

Με διαδικασία ανοικτής προκήρυξης και όχι με διορισμό από τον αρμόδιο Υπουργό θα πληρωθεί τελικά η θέση λειτουργού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες βράδυ το Υπουργείο. Η απόφαση λήφθηκε, κατόπιν συστάσεων του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος διερεύνησε σχετικές καταγγελίες που του υποβλήθηκαν περί ευνοιοκρατίας υπέρ συγκεκριμένης δασκάλας που τυγχάνει να είναι και ενεργό μέλος του πολιτικού γραφείου κόμματος.

Το όλο

θέμα ανέδειξε η «Σημερινή» με δημοσίευμα, ημερομηνίας 6 Φεβρουαρίου 2016, και τίτλο: «Εικονική απόσπαση δασκάλας στις Βρυξέλλες». Στην καταγγελία διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι η συγκεκριμένη δασκάλα ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσπαστεί στις Βρυξέλλες για να είναι προφανώς με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι επίσης αποσπασμένος εκεί από άλλο Υπουργείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, επειδή η συγκεκριμένη θέση θα κενωθεί σε μερικούς μήνες, λήφθηκε απόφαση τον περασμένο Νοέμβριο για απόσπαση της δασκάλας από το σχολείο της στο Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο -όπως καταγγέλλεται- η ίδια δεν εργαζόταν στο Υπουργείο και διέμενε στις Βρυξέλλες, ενώ φέρεται να πληρωνόταν κανονικά, αναμένοντας προφανώς την κένωση της θέσης.

Χθες το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι «σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ αναφορικά με απόσπαση εκπαιδευτικού στις Βρυξέλλες, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διερεύνησε εις βάθος όλα τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιόν του». Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Υπουργείο έλαβε επίσης υπόψη του τις απόψεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο οποίος επίσης διερεύνησε το θέμα μετά από σχετικές καταγγελίες.

«Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν η θέση λειτουργού, τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όσο και άλλων Υπουργείων, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε πληρωθεί επανειλημμένα με διορισμό από τον αρμόδιο Υπουργό, εντούτοις, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενδεχομένως ορισμένες ενέργειες να έχουν εκληφθεί ως προσπάθεια για ευνοιοκρατική μεταχείριση συγκεκριμένου προσώπου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποφάσισε όπως η πρόσφατα κενωθείσα αντίστοιχη θέση πληρωθεί με ανοιχτή προκήρυξη».

Προστίθεται πως «η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται, τόσο με τις εκφρασθείσες αρχικές προθέσεις του Υπουργείου, όσο και με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα εξυγίανσης, στην κατεύθυνση των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα