Διχασμένο το κυβερνητικό στρατόπεδο για τον διορισμό του Ειδικού Αντιπροσώπου

Η πρόσφατη κρίση επί του πεδίου, επηρεάζει την όποια απόφαση για πιθανή υποχώρηση στο θέμα του διορισμού του Ειδικού Αντιπροσώπου

Διπλωματικές πηγές, εξέφρασαν την άποψη πως η όποια πιθανότητα για εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης σε ό,τι αφορά τον διορισμό ενός ειδικού ή προσωπικού απεσταλμένου, απομακρύνεται, αν αναλογιστεί κανείς την τωρινή έκρυθμη κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, εννοώντας προφανώς την παρενόχληση του nautical

geo και τα όσα ακολούθησαν με την τουρκική παρουσία στην περιοχή.

 Σημειώνεται ότι με βάση το χθεσινό ρεπορτάζ, φαίνεται να διαμορφώνονται δύο διαφορετικές τάσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η επίσημη θέση, εμμένει στα όσα αποφασίστηκαν στο άτυπο γεύμα, δηλαδή στην ανακοίνωση για διορισμό ενός Ειδικού Απεσταλμένου από το Σ.Α. 

 Από την άλλη, άλλες πηγές κάνουν λόγο για διάθεση υποχώρησης προς διορισμό προσωπικού απεσταλμένου, εάν βρεθεί τρόπος για να δοθούν άλλες διασφαλίσεις πως δεν αλλάζουν η βάση λύσης και οι όροι εντολής.

Ωστόσο, δεν έχει επισημανθεί ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι τρόποι.

Σκοπός, όπως εκτιμάται, είναι να υπάρξει κινητικότητα κάτω από την αιγίδα των Η.Ε., παρά το ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν ένα τέτοιο διορισμό για να αποκτήσουν διαπραγματευτικό έδαφος, ώστε να ξεφύγουν εκτός συμφωνηθέντος πλαισίου, καθώς ο προσωπικός απεσταλμένος δεν δεσμεύεται με σαφή τρόπο από τα ψηφίσματα του Σ.Α., ή τουλάχιστον, αυτό θα επικαλούνται.    

Αξίζει να αναφέρουμε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, όταν ερωτηθείς εάν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο στο πως προσεγγίζουμε το θέμα, είπε πως «γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να δηλώσω οτιδήποτε περισσότερο από το ότι αναμένουμε να υλοποιηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί. 

 Σε μια άλλη εξέλιξη, στα κατεχόμενα μαίνονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς ισχυρίζονται πως η λεγόμενη κυβέρνηση παραχωρεί συνεχώς υπηκοότητες με έγνοια τις παράνομες εκλογές, ενώ παράλληλα, φαίνεται πως το ψευδοκράτος εντατικοποιεί τις προσπάθειες του για προσέλκυση επενδύσεων, αυτή τη φορά στους τομείς των επικοινωνιών και μεταφορών.  

Διαβάστε επίσης: Υπό τουρκική ομηρία η περιοχή εργασίας του Nautical Geo (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα