«Δίμπαλο» του Κριστιάνο στην Ίντερ και φουλ για τελικό η Γιουβέντους

Η Ιντερ προηγήθηκε, όλα ήταν τέλεια για 25’, όμως με δύο γκάφες έδωσε στον Ρονάλντο την ευκαιρία να βάλει δύο γκολ και να χαρίσει «μισή» πρόκριση στην Γιουβέντους στο Meazza (1-2).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε φάνηκε πως, όπως και στο πρωτάθλημα, θα πιάσει από τον λαιμό την Γιουβέντους, όμως το ιδανικό σκηνικό κράτησε μόνο για το 1/4 του αγώνα. Ύστερα από σοβαρά λάθη στην άμυνα εκτός πίεσης, οι Nerazzurri επέτρεψαν στον Κριστιάνο

Ρονάλντο να τους «εκτελέσει» και αφού το 1-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, θα πάνε στο Τορίνο έχοντας στην πλάτη δύσκολο σκορ αλλά και τους Λουκάκου-Χακίμι που ήταν τιμωρημένοι για το πρώτο ματς των διπλών ημιτελικών.

Στην πρώτη φάση του αγώνα η Ιντερ άνοιξε το σκορ. Στο 8’ ύστερα από απομάκρυνση από την άμυνα, ο Αλέξις έφυγε στην κόντρα, εκείνος περίμενε το ανέβασμα του Μπαρέλα και εκείνος έκοψε μέσα στην περιοχή για τον Λαουτάρο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ για να χάσει ο Μπουφόν την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Μετά το 1-0 η ομάδα του Κόντε άφησε εντελώς την κατοχή στην Γιουβέντους, η οποία έδειχνε ακίνδυνη κόντρα σε ένα συμπαγές σύνολο, όμως όλα άλλαξαν σε μια στιγμή. Στο 26’ η σέντρα του Μπερναρντέσκι πήγε… έξω από το γήπεδο, όμως ο Γιανγκ έκανε καθαρό πέναλτι στον Κουαδράδο και το VAR το είδε, για να κάνει από τη βούλα ο Κριστιάνο το 1-1 με εκτέλεση στο κέντρο.

Ο μυθικός Πορτογάλος, Νο1 σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος, ήταν εκεί που έπρεπε στο 35’ για να εκμεταλλευτεί μια ομαδική γκάφα από πλευράς Nerazzurri. Ο Ντε Βράι έκανε πάσα προς τα πίσω προς τον Μπαστόνι, ο Χαντάνοβιτς βγήκε εκείνη την ώρα από την εστία του, ο νεαρός σέντερ-μπακ έκανε τραγικό κοντρόλ και ο CR7 με πλασέ με τη μία με το αριστερό από πλάγια θέση, έγραψε το 1-2.

Στην επανάληψη, ο Χαντάνοβιτς κράτησε το ματς την Ιντερ με την επέμβαση στο σουτ του Μπερναρντέσκι στο 55’ και δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως έπειτα από το κακό κοντρόλ του Μπεντανκούρ, ο Αλέξις πήρε στο ημικύκλιο, το σουτ του νίκησε τον Μπουφόν αλλά ο Ντεμιράλ με κάποιο τρόπο κατάφερε να κόψει ουσιαστικά πάνω στη γραμμή. Το σκηνικό ήταν πλέον διαφορετικό, η Γιούβε έδινε χώρο στην ομάδα του Κόντε, η οποία είχε νέα τεράστια ευκαιρία στο 69’ όταν ο Νταρμιάν με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε στον Μπουφόν τη δυνατότητα να εξιλεωθεί για το λάθος του με μεγάλη επέμβαση.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Γιούβε παρέμεινε πίσω, η Ιντερ δοκίμασε με διάφορους τρόπους να νικήσει τον Μπουφόν, ο Ερικσεν μπήκε μήπως δώσει ξανά τη λύση, όμως τίποτα. Στο 71’ ο Λαουτάρο δεν βρήκε το παραθυράκι, στο 75’ ο Μπαρέλα έκανε το γυριστό αλλά πέρασε έξω και στο 77’ ο Δανός έστειλε την μπάλα στον Μπουφόν για να διατηρηθεί μέχρι το φινάλε το 1-2 και να δώσει στην Γηραιά Κυρία το μεγάλο προβάδισμα για έναν ακόμα τελικό Coppa Italia.

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι (85’ Πιναμόντι), Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Γιανγκ (66’ Πέρισιτς), Νταρμιάν, Μπρόζοβιτς (85’ Σένσι), Βιδάλ (73’ Ερικσεν), Μπαρέλα, Αλέξις Σάντσες, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν, Αλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Ντεμιράλ, Κουαδράδο, Μπεντανκούρ (76’ Αρτούρ), Ραμπιό, ΜακΚένι (90’ Κιελίνι), Μπερναρντέσκι (69’ Ντανίλο), Κουλουσέβσκι, Ρονάλντο (77’ Μοράτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα