Διαβουλεύσεις για το ΡΙΚ και έκτακτο Υπουργικό

Τους πυλώνες εντός των οποίων πρέπει να κινείται το ΡΙΚ έθεσε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνάντηση με την ηγεσία του ΡΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Ελεγκτική Υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση για τις οικονομικές καταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, εντοπίζοντας λάθη και παραλείψεις.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

-Αναλογιστικό

έλλειμμα στο ταμείο συντάξεων, που στις 31.12.2017 ανήλθε στα 122 εκ.ευρώ περίπου.

- Έλλειμμα στο κεφάλαιο κίνησης, ύψους €8,75 εκ., και σύνολο υποχρεώσεων που υπερβαίνει το σύνολο του ενεργητικού κατά 141,4 εκ.

- Μεγάλη καθυστέρηση στην μηχανογράφηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών από την καταχώρηση μέχρι και την προβολή των διαφημίσεων και καθυστέρηση στην αναδιοργάνωση του Εμπορικού Τμήματος.

-Χρεώστες ύψους €2.354.828 μετά την πρόβλεψη για επισφαλή χρέη ύψους €1.449.712 με υψηλό κίνδυνο και αδυναμία ανάκτησης των εισπρακτέων.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης γίνεται σαφής αναφορά και για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις κάλυψης γεγονότων μεγάλου ενδιαφέροντος, στους υπαλλήλους καταβλήθηκε το πραγματικό κόστος για έξοδα διαμονής αντί του 60% του επιδόματος συντήρησης λόγω των αυξημένων χρεώσεων των ξενοδοχείων, χωρίς να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη από την πιο πάνω εγκύκλιο, ειδική έγκριση του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία δεν έγιναν έγκαιρα, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να επωμιστεί επιπλέον κόστος.

Η Επιτροπή Οικονομικών θα μελετήσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του ΡΙΚ πριν από την ολομέλεια της Παρασκευής και μεθαύριο Τετάρτη θα συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό, με κύριο θέμα τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα