Διαβεβαιώσεις για την επίλυση ζητήματος με Ειδικούς Ιατρούς

Το Συμβούλιο Ειδικευομένων Ιατρών Κύπρου ανακοίνωσε τρίωρη αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου, την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τη μη επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις για απόκτηση του τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας στην Ελλάδα

Μιλώντας

στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, ανέφερε πως δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα. 

Η νομοθεσία είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα και σαν Υπουργείο Υγείας εξαρτόμαστε από την αλλαγή του νομικού πλαισίου που έχει ληφθεί σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας

Αυτό είχε γίνει πριν κάποια χρόνια που εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί για να δούμε πώς επηρεάζονται οι δικοί μας ειδικευόμενοι και από τον Ιούλιο του 2017 γίνονται παραστάσεις για επίλυση του θέματος, είπε. Το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στον προηγούμενο Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, πρόσθεσε. 

Είχαμε τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας ότι προσπαθούν να βρουν λύση στο ζήτημα, ανέφερε. 

Οι Υπουργοί Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονται σε καθημερινή επαφή. 

Παράλληλα, διερωτήθηκε σε τι αποσκοπεί η τρίωρη αποχή, καθώς οι γιατροί είναι ενήμεροι για τις προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός τους κρατά συνέχεια ενήμερους, ανέφερε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα