Διαβεβαιώσεις Γεωργιάδη στους εργαζομένους της CYTA

Δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα υφιστάμενα δικαιώματα, το καθεστώς και την προοπτική των εργαζομένων της Cyta η διαδικασία προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση.

Αναλύοντας τους σχεδιασμούς για το μέλλον της Cyta ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε πως οι επιλογές που θα προκριθούν θα κρίνουν τη μελλοντική πορεία και προοπτική του οργανισμού με στόχο τη διατήρηση πρωταγωνιστικού ρόλου στον τομέα των τηλεποικοινωνιών και της οικονομίας γενικότερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη «Αυτό για μας δεν είναι ξεπούλημα δημοσίου πλούτου είναι διασφάλιση του, δεν έχουμε καμία ένσταση στη διατήρηση σημαντικού μεριδίου, συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο και από το κράτος. Εξάλλου αυτό θα είναι ουσιαστικά και μερίδιο συμμετοχής στα μελλοντικά κέρδη».

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε οτι η κυβέρνηση παραμένει έτοιμη να συζητήσει και διαμορφώση κάθε λογική και εφαρμόσιμη ρύθμιση που θα τεθεί ενώπιον της, τονίζοντας πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την cyta θα είναι με ευθύνη της κυβέρνησης χωρίς την παρέμβαση τρίτων.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «Θεωρούμε πως για να υπάρχουν κέρδη και στο μέλλον θα πρέπει με τέτοιες αποφασιστικές κινήσεις να αντιστραφεί η πορεία συρρίκνωσης των εσόδων, να διατηρηθούν τα μερίδια αγοράς και να αποτραπούν με τρόπο οριστικό φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατάχρησης. Έτσι διασφαλίζεται ο δημόσιος πλούτος».

Η περιόδος της κηδεμονίας τελείωσε και ξεκίνησε αυτή της μεγάλης ευθύνης είπε ο Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει σταθερή και να συνεχίσει την προσπάθεια με σοβαρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα