Διαβάστε τα πάντα για τις μεθόδους αντισύλληψης

Ως αντισύλληψη ορίζεται κάθε μέτρο που παίρνει ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης. Η αντισύλληψη περικλείει την έννοια της προσωρινής αποφυγής μιας εγκυμοσύνης, σε αντίθεση με τη στείρωση που είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Η αντισύλληψη είναι μέθοδος προληπτική της εγκυμοσύνης, και απευθύνεται σε γυναίκες παραγωγικής ηλικίας, οι οποίες αν και συνευρίσκονται σεξουαλικά δεν επιθυμούν κάποια κύηση, ως επιλογή τους επί του παρόντος χρόνου. Δε θα ασχοληθώ με το ηθικό μέρος του ζητήματος, καθώς αυτό είναι κάτι που άπτεται των προσωπικών πιστεύω

του καθενός, τα οποία θεωρούνται απολύτως σεβαστά.

Η αντισύλληψη δεν αρκεί να γίνεται, αλλά πρέπει να γίνεται και σωστά για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Για να γίνεται σωστά η κάθε μέθοδος απαιτείται γνώση. Γνώση για τη συγκεκριμένη μέθοδο, σε ποιές γυναίκες απευθύνεται, τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου. Αυτός είναι ο σκοπός της παρούσας διάλεξης.

Κατηγοριοποίηση των μεθόδων αντισύλληψης

Για διδακτικούς σκοπούς, οι μέθοδοι αντισύλληψης ομαδοποιούνται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με το μηχανισμό δράσης τους.

Φυσικές Μέθοδοι

(α) Αποχή (μόνιμη ή περιοδική)

(β) Διακεκομμένη συνουσία (αποτράβηγμα)

Τεχνικές Μέθοδοι

(α) Μέθοδοι Φραγμού

(β) Ενδομήτριο Σπείραμα

(γ) Ορμονική Αντισύλληψη

(δ) Στείρωση

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα