Διάθεση €250.000 για αποκατάσταση δασών από πυρκαγιές

Το Υπουργείο Γεωργίας, ο ΚΟΑ και το Τμήμα Δασών, αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, ότι από τις 5 Μαρτίου μέχρι τις 11 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο πλαίσιο του καθεστώτος 8.4 για την αποκατάσταση ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων, με συνολικό προϋπολογισμό τα €250.000.


«Βασικός σκοπός του καθεστώτος, είναι η αποκατάσταση ζημιών σε δάση και δασώδεις εκτάσεις λόγω δασικών πυρκαγιών

και στην επανεγκατάσταση της δασικής βλάστησης μέσω αναδασωτικών εργασιών στις καμένες περιοχές», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί στο πλαίσιο της πρώτης προκήρυξης, ανέρχεται στις €250.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 5 Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2018 στις 14:00».

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο εφαρμογής του καθεστώτος, «Η στήριξη χορηγείται σε ιδιώτες και δημόσιους δασοκαλλιεργητές, καθώς και σε άλλους φορείς ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιαστικών, Μοναστηριακών και άλλων θρησκευτικών αρχών και κρατικών φορέων».

Αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το εγχειρίδιο εφαρμογής – ενημέρωσης αιτητών του καθεστώτος, καθώς και το έντυπο αίτησης, από την ιστοσελίδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 www.paa.gov.cy, του Τμήματος Δασών www.moa.gov.cy/fd και του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα