Διαρροή καυσίμων από τη Συρία στη θάλασσα – Σε επιφυλακή η Κύπρος (ΦΩΤΟ)

Διαρροή πετρελαίου από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Baniyas της Συρίας προς στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεαστεί η ανατολική ακτογραμμή της Κύπρου.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό είναι υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αλιείας, ενώ παράλληλα υπάρχει συντονισμός και

με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε δορυφορικό αποτύπωμα για να εξακριβωθεί το μέγεθος της ρύπανσης. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο ακουστικό για ενδεχόμενη ενεργοποίηση του αντιρρυπαντικού σκάφους που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου-Ισραήλ.

Ανάλυση δορυφορικών εικόνων από EOSOrbital, χρησιμοποιώντας το Sentinel-1, υποδεικνύει ότι η διαρροή πετρελαίου φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, με σχεδόν 1000km2.

Fuel oil spillage from the power plant at Baniyas, Syria is about to completely wreck the entire eastern coastline of Cyprus. Could news organizations kindly direct some more attention to this pressing matter? Thanks /TT https://t.co/cizT8xDh83

— TankerTrackers.com, Inc. (@TankerTrackers) August 30, 2021

Παράλληλα υπάρχει ενδεχόμενο η διαρροή καυσίμων να οδηγηθεί προς τα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Γεωργίας Κώνστας Καδής έγραψε «Παρακολουθούμε εδώ και μέρες συστηματικά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, εφόσον χρειαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα