Διαρροή Facebook: Πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των Κυπρίων χρηστών

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Ντίνος Παστός, ειδικός σε θέματα Ασφάλειας Διαδικτύου, ο οποίος μίλησε για την διαρροή προσωπικών δεδομένων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Διαβάστε ακόμη: Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία χρηστών του Facebook-Επηρεάστηκε και η Κύπρος

Αρχικά ανέφερε ότι διαρροή προσωπικών δεδομένων υπήρξε και πιο παλιά, χωρίς όμως να κυκλοφορήσουν σε δημόσια θέα. Πρόσθεσε ότι η διαρροή είναι σημαντική καθώς εμπεριέχει και

το κινητό τηλέφωνο των χρηστών.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες λαμβάνουν κλήσεις και μηνύματα από ξένες χώρες οργανισμούς με στόχο να τους κλέψουν λεφτά ή να μπουν στους λογαριασμούς τους. «Όλες  αυτές οι επιθέσεις θα είναι πιο επιτυχημένες, καθώς τώρα θα γνωρίζουν πληροφορίες, όπως όνομα, χώρα και εργασία».

Ο κύριος Παστός επεσήμανε ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να αλλάξουν κωδικό. «Γνωρίζουμε ότι έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία 150.000 Κυπρίων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιτήδειους», ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι μέσα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι μπορούν δημιουργηθούν ψεύτικα προφίλ, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που διέρρευσαν. «Έτσι μπορούν να ξεγελάσουν τους φίλους των πραγματικών χρηστών».

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι χρήστες δεν πρέπει να έχουν τους ίδιους κωδικούς σε διάφορες πλατφόρμες, να έχουν αναβαθμισμένο λογισμικό στις συσκευές τους και να είναι καχύποπτοι σε μηνύματα που λαμβάνουν.

Τέλος μίλησε και για τις εφαρμογές που σου δείχνουν αν διέρρευσαν προσωπικά σου δεδομένα στο ίντερνετ, τονίζοντας ότι υπάρχει μια ιστοσελίδα η οποία θεωρείται ασφαλής, ενώ πρόσθεσε ότι και εκεί μαζεύονται προσωπικά δεδομένα. «Το Facebook θα ενημερώσει τα άτομα των οποίων διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα».   

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα