Διανομή οικοπέδων στην κατεχόμενη Μόρφου στο πλαίσιο «προεκλογικών δεσμεύσεων»

Tελετή διανομής τεμαχίων γης στην περιοχή της κατεχόμενης Μόρφου, σε παιδιά Τουρκοκύπριων πεσόντων, πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ και του «υπουργού εσωτερικών» Ντουρσούν Ογούζ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει πως ο Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι οι τίτλοι αυτοί παραχωρούνται στο πλαίσιο των προεκλογικών τους δεσμεύσεων για ολοκλήρωση των ημιτελών έργων, τα οποία δεν ολοκληρώνονται λόγω των βραχυπρόθεσμων «κυβερνήσεων». «Τα έγγραφα που θα δώσουμε σήμερα στους νόμιμους ιδιοκτήτες είναι αποτέλεσμα μιας σταθερότητας» είπε.

Ευχαρίστησε

επίσης όσους συνέβαλαν στη διαδικασία για την διανομή των οικοπέδων και ευχήθηκε στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» καλή τύχη.

Στη δική του δήλωση, ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι μοιράστηκαν σε πολλές περιοχές οικόπεδα σε παιδιά πεσόντων, αλλά υπήρξε θυματοποίηση στην περιοχή της Μόρφου. «Το χωρίσαμε σε δύο στάδια, αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Θα ολοκληρώσουμε το δεύτερο στάδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή αυτό είναι ένα καθυστερημένο δικαίωμα. Θα ολοκληρώσουμε το δεύτερο στάδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα τα διανείμουμε στους νόμιμους ιδιοκτήτες».

Στο μεταξύ, η διαδικτυακή Κίπρις ποστασί γράφει ότι με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δόθηκαν άδειες αγοράς ακίνητης περιουσίας σε 370 αλλοδαπούς από τους οποίους οι 355 είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 15 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» και φέρει ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε επίσης: Δεν πρέπει να εκδοθεί στην ΚΔ ο Κιουρσιάτ, λέει ο «πρόεδρος της βουλής»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα