Διαμαρτυρία ΟΣΑΚ για απόφαση Αρχής Αδειών Εράνων - «Ετσιθελική και ανέφικτη»

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) καλεί τα μέλη της να μην εφαρμόσουν την απόφαση της Αρχής Αδειών Εράνων, ότι κάθε φορά που παίρνουν άδεια για διενέργεια εράνου χρειάζεται να δημιουργούν νέο τραπεζικό λογαριασμό. Πρόκειται σύμφωνα με ανακοίνωση της, για μια απόφαση «ετσιθελική και ανέφικτη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωμένων ασθενών, η απόφαση αυτή δεν αποτέλεσε προϊόν διαβούλευσης, ως οφείλεται βάση και της ισχύουσας

νομοθεσίας «Περί της Διαδικασίας Διαβούλευσης Κρατικών και Άλλων Υπηρεσιών σε Θέματα που Αφορούν Ασθενείς».

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών υπογραμμίζει ότι όλες οι οργανώσεις της είναι υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου, γι’ αυτό και τηρούν και συμμορφώνονται πλήρως με τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου και της πολιτείας, αποστέλλουν τους ελεγμένους οικονομικούς λογαριασμούς στις αρμόδιες αρχές κάθε χρόνο και είναι ανοικτές σε έλεγχο.

Αναμφίβολα, σημειώνει, η απόφαση αυτή προκαλεί αχρείαστη και περιττή ταλαιπωρία στους συνδέσμους ασθενών οι οποίοι κατά κύριο λόγο λειτουργούν μέσω εθελοντών, δεδομένου ότι η διαδικασία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού αποτελεί μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν αυτό ζητείται κάθε φορά που ένας σύνδεσμος προχωρεί στη διενέργεια εράνου ή εκδήλωσης για τη συλλογή χρημάτων.

Τέλος η ΟΣΑΚ καλεί την Αρχή Αδειών Εράνων να προσέλθει σε διαβούλευση, ώστε να εξευρεθεί μια λύση η οποία να εξυπηρετεί τον έλεγχο και τη διαφάνεια, αλλά ταυτόχρονα και τις οργανώσεις ασθενών.

Διαβάστε επίσης 

Η συγκλονιστική ιστορία ασθενή με COVID:«16 μέρες σε καταστολή,ζούσε εφιάλτη»

Πηγή: KYΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαμαρτυρία ΟΣΑΚ, Αρχής Αδειών Εράνων #45 Ετσιθελική,diamartyria osak, archis adeion eranon #45 etsitheliki