Διάλογος ΠτΔ με όλους για εκποιήσεις, στόχος η αξιοπιστία της οικονομίας

Σε συνεχή επαφή με όλα τα κόμματα σχετικά με το θέμα των εκποιήσεων δήλωσε ότι βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την προσέλευσή του στο οίκημα της ΣΕΚ το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με την ηγεσία της Συντεχνίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση «ότι ο στόχος να διατηρήσουμε την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας είναι κοινός» και υπογράμμισε ότι ο καθολικός τερματισμός των εκποιήσεων δεν βοηθά ούτε και αυτούς που

πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις οφειλές τους.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση απέχουν από τη γραμμή του Προέδρου στο θέμα των εκποιήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θεωρεί ότι διαφωνούν με την προσέγγιση της Κυβέρνησης. «Να σας πω πέραν αυτού ότι, είχα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς και του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ και θα μιλήσω και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, πέραν των τριών κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα μου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή γιατί θεωρώ ότι ο στόχος να διατηρήσουμε την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας είναι κοινός, κανείς δεν θέλει να μπούμε σε περιπέτειες», ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας «ότι η αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας είναι καθοριστικής σημασίας στον στόχο μας να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις, στον στόχο μας να έχουμε μια δυνατή οικονομία για να μπορούμε να έχουμε και κοινωνική πολιτική, να μπορούμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε στον τομέα της υγείας, της παιδείας».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι «όλα εξαρτώνται από την οικονομία και την αξιοπιστία της οικονομίας μας», εκφράζοντας την πεποίθηση «ότι κανείς μα κανείς δεν θα προβεί στις οποιεσδήποτε ενέργειες για να εξυπηρετήσει άλλους στόχους, άλλες σκοπιμότητες θέτοντας την αξιοπιστία της χώρας μας σε δεύτερο επίπεδο».

«Άρα, θεωρώ ότι ο στόχος είναι κοινός, είμαι σε διάλογο με όλους και ελπίζω να καταλήξουμε σύντομα στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος που έχουμε προωθήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ελπίζω να έχουμε θετικές εξελίξεις την ερχόμενη βδομάδα», πρόσθεσε.

Κατέστησε σαφές ότι «ως εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με οτιδήποτε οδηγεί σε καθολικό τερματισμό το θέμα των εκποιήσεων». Είπε, ακόμα, πως «θεωρούμε ότι δεν βοηθά ούτε και αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα, διότι ναι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν πραγματικά πρόβλημα και αν θέλουμε πραγματικά να τους βοηθήσουμε είναι μέσα από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Εξάλλου, αναφερθείς κατά την άφιξή του στο οίκημα της ΣΕΚ, συνοδευόμενος από την ηγεσία της Συντεχνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βρισκόμαστε σε ένα συνεχή διάλογο με τη ΣΕΚ, υπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινές επιδιώξεις, κοινές ανησυχίες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίστηκε το σημερινό γεύμα εργασίας ακριβώς για να ανταλλάξουμε μέσα στο πλαίσιο ενός ελεύθερου διαλόγου, απόψεις και για τα εργασιακά θέματα και για την οικονομία, επαναλαμβάνοντας ότι «οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας είναι κοινά».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα