Διάλεξη Πρέσβειρας Ολλανδίας στο Λύκειο Παραλιμνίου για τα δικαιώματα γυναίκας

Στα δικαιώματα της γυναίκας αναφέρθηκε σε διάλεξη που έδωσε χθες Τρίτη 8 Μαρτίου, στο Λύκειο Παραλιμνίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο.



Σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ το Λύκειο Παραλιμνίου αναφέρει

πως «η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women`s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του Λυκείου Παραλιμνίου, που είναι στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «European Parliament Ambassador School Programme», στο πλαίσιο των δράσεων τους διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην Ευρώπη».

Προστίθεται ότι «στο πλαίσιο αυτό το Λύκειο Παραλιμνίου φιλοξένησε την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Elke Merks-Schaapveld, η οποία μίλησε για το θέμα των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Ευρώπη».

Στην εκδήλωση «παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό και η Τασούλα Χατζηττοφή η οποία είναι αδιαμφισβήτητα μια δυναμική γυναίκα στη σύγχρονη Ευρώπη. Έχοντας διατελέσει επίτιμη πρόξενος της Κύπρου στην Ολλανδία, είναι γυναίκα επιχειρηματίας, ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η νέα Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου».

Η εκπαιδευτικός της Αγγλικής φιλολογίας, του Λυκείου Παραλιμνίου Αυγή Κωνσταντίνου «απήγγειλε στην εκδήλωση δυο από τα δικά της ποιήματα, «Βurden» και το «Behind the mask». Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο που δημιούργησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του Λυκείου Παραλιμνίου με θέμα «ΙΣΟΤΗΤΑ».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα