Διακόπηκε η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής λόγω τεταμένου κλίματος

Λόγω του τεταμένου κλίματος που προέκυψε στη συζήτηση τόσο για το αν έπρεπε να συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής,  όσο και για την ψηφοφορία επί των κανονισμών για τους διορισμούς,  ιεραρχία,  προαγωγές  και  αφυπηρετήσεις των αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά, που απορρίφθηκαν οριακά (20 υπέρ, 20 εναντίον). Όπως αναφέρει  ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης

Συλλούρης διέκοψε τη συνεδρία του σώματος, αναβάλλοντας ταυτόχρονα και τη συνέχιση της  Σύσκεψης Αρχηγών που θα ακολουθούσε λόγω του κλίματος που επικράτησε. 

Η ένταση προκλήθηκε λόγω ενός ζητήματος με την ψηφοφορία, που ήταν οριακή. Το ζήτημα, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, ήταν τεχνικό. Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατέγραψε λάθος την ψηφοφορία της βουλευτού του ΔΗΣΥ Ξένιας Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να είναι οριακή. 

Με έντονες τοποθετήσεις του το ΑΚΕΛ, με τους Άριστο Δαμιανού και Γιώργο Λουκαΐδη, διαφώνησε με την πρόταση να ελεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ισχυριζόμενο πως ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να δεχθεί πως έχασε την ψηφοφορία. Αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις, με τον κ. Συλλούρη να αναφέρει πως στο παρελθόν, όταν το ΑΚΕΛ ζήτησε παρόμοιους ελέγχους ο ίδιος δεν το αρνήθηκε. 

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποδέχθηκε πως το θέμα έληξε, όμως κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για αυταρχισμό. Αυτό προκάλεσε έντονη αντίδραση από το ΑΚΕΛ και ειδικά την Σκεύη Κουκουμά. 

Από το ΔΗΚΟ, ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε πως όντως φαίνεται να υπήρξε πρόβλημα με το σύστημα καταγραφής της ψήφου της κ. Κωνσταντίνου. 

Η Βουλή συνήλθε σε ημικεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, λόγω των μέτρων για πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχει προσβάλει άτομα στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πολλές φορές επαναλάβει κατά τη συνεδρία, ότι η συνεδρία έπρεπε να ήταν σύντομη ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι της συγκέντρωσης στον ίδιο χώρο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα