ΔΕΟΚ: Καλεί Κυβέρνηση να παρέμβει για εργαζομένους J&P

Η ΔΕΟΚ καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τερματισθεί το δράμα των Κυπρίων εγκλωβισμένων εργαζόμενων στη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν ασφαλείς πίσω στην πατρίδα.

"Η κραυγή απόγνωσης των 150 Κύπριων εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους είναι άθλιες, πρέπει να αφυπνίσει τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι επιβάλλεται να προβούν σε παραστάσεις και συγκεκριμένες ενέργειες

για τερματισμό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης", αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ.

Αναφέρει ότι οι διπλωματικές υπηρεσίες του κράτους και το Υπουργείο Εργασίας δεν πρέπει να παραμένουν απαθείς μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται με θύματα Κύπριους υπηκόους και εξαγγέλλει ότι προτίθεται να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργαζομένων ETUC, ζητώντας την παρέμβαση και τη συμπαράστασή της.

Φουρτούνες J&P στο Ριάντ – Καζάνι που βράζει οι εργαζόμενοι

"Η οικονομική κρίση και η ανεργία ήταν οι αιτίες που οδήγησαν πολλούς εργαζόμενους να εγκαταλείψουν την Κύπρο, να στερηθούν τις οικογένειές τους, για να εργαστούν στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει την Πολιτεία από την ευθύνη που φέρει να διασφαλίσει τα βασικά και στοιχειώδη εργασιακά και ανθρώπινα τους δικαιώματα. Ευθύνη την οποία θα πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να αναλάβει", καταλήγει η ΔΕΟΚ στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα