ΔΕΟΚ: Έκκληση για διερεύνηση τραγωδίας των δασοπυροσβεστών

Έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τμήματα και κρατικές υπηρεσίες, να θέτουν τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, πρόληψης ατυχημάτων και εκτίμησης κινδύνων ψηλά στην προτεραιότητα κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης πυρκαγιών, απευθύνει η ΔΕΟΚ.

Παράλληλα σε γραπτή δήλωση ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδου σημειώνει πως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να ερευνήσουν ενδελεχώς τις συνθήκες του

τραγικού εργατικού ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή των δύο δασοπυροσβεστών και με βάση τα πορίσματα να δώσουν αυστηρές οδηγίες για λήψη μέτρων και αποφυγή τέτοιων τραγικών περιστατικών στο μέλλον.

«Εκφράζω εκ μέρους της ΔΕΟΚ τα ειλικρινά συλλυπητήρια της Ομοσπονδίας και όλων των μελών της, στις οικογένειες των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό εργατικό ατύχημα την περασμένη Δευτέρα σε ώρα καθήκοντος» αναφέρεται στη δήλωση.

Καλούνται επίσης όλοι οι εργαζόμενοι ή και εθελοντές να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί ενόψει πιθανών κινδύνων σε τέτοιες περιπτώσεις, σημειώνει ο ΓΓ της ΔΕΟΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα