Δεντροκτονία στο δάσος του Ασώματου & Ημέρα Περιβάλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ενώ όλοι δημόσια δηλώνουν ότι χρειάζεται αγώνας και ανθρώπινη ευσυνειδησία για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ωστόσο τα λόγια από τις πράξεις απέχουν κατά πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο πανέμορφο δάσος του χωριού Ασώματος στην Λεμεσού είναι θλιβερή καθώς το Τμήμα Δασών προχώρησε πρόσφατα στην αποκοπή πολλών δέντρων. Η περιοχή αυτή αποτελεί πραγματικά έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στην επαρχία και η αποψίλωση των δέντρων είναι ακόμη ένα βήμα προς την ακούσια «ασφυξία».

To δάσος πριν 

Εικόνες

και βίντεο από το δάσος σήμερα 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων: 

Με μεγάλη μας λύπη έχουμε πληροφορηθεί πως στο όμορφο δάσος του Ασωμάτου στη Λεμεσό έχουν κοπεί πολλά υγιέστατα δέντρα (ευκάλυπτοι). 

Οι φωτογραφίες αλλά και βίντεο που έχουμε από αυτόν τον όμορφο πράσινο χώρο με τα κομμένα δέντρα είναι χαρακτηριστικές. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Δασών μας ανέφεραν πως ο λόγος που κόβουν τα δέντρα είναι για να χρησιμοποιήσουν τα ξύλα για διάφορες κατασκευές αλλά και για αραίωση των δέντρων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως είναι αδικαιολόγητη η αλόγιστη κοπή των υγιέστατων αυτών δέντρων. Είναι πραγματικά πολύ προκλητικό ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Τμήμα Δασών να δίνει εντολή για κοπή δέντρων αντί για δενδροφυτεύσεων .

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες άλλα και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για το συγκεκριμένο ζήτημα και έγιναν δέκτες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς από το Τμήμα Δασών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα