Δεν πυροβόλησα για να σκοτώσω, είπε ο δράστης της επίθεσης κατά του Φίτσο
Ο κατηγορούμενος ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε ότι προέβη στην εγκληματική αυτή ενέργεια λόγω διαφωνιών που είχε με την κυβερνητική πολιτική, ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό και ότι μετάνιωσε για την πράξη του, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Φίτσο δέχθηκε τέσσερις σφαίρες την περασμένη εβδομάδα την ώρα που χαιρετούσε υποστηρικτές του, μετά μια κυβερνητική συνάντηση στη Χάντλοβα, πόλη στην κεντρική Σλοβακία.
Έχει
Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Γιουράι Σίντουλα, ηλικίας 71 ετών, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση από τους φρουρούς ασφαλείας του Φίτσο. Το Σάββατο, δικαστήριο τον προφυλάκισε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης», σύμφωνα με το έγγραφο που συντάχθηκε από τον δικαστή Ρομάν Πουτσόβσκι το Σάββατο.
Το έγγραφο εστάλη μέσω email στο Γαλλικό Πρακτορείο από μια εκπρόσωπο του Ειδικού Ποινικού Δικαστηρίου στο Πέζινοκ, βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε ο δράστης εμφανίστηκε το Σάββατο.
Ο δράστης επικρίνει ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Φίτσο για την κατάργηση της ειδικής εισαγγελίας, τις επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης, τη διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και την πολιτική της έναντι της ΕΕ.
Ο άνδρας «είπε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον xxxxxxx, αλλά ότι ήθελε να τον τραυματίσει και να βλάψει την υγεία του, ότι στόχευσε με το όπλο του στο κάτω μέρος του κορμού και ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, τον χτύπησε στο κάτω μέρος του κορμού», έγραψε ο δικαστής.
«Συνειδητοποιεί ότι ενήργησε με εντελώς απαράδεκτο τρόπο, και ότι δεν έπρεπε να τραυματίσει το θύμα. 'Επρεπε να του είχε δώσει το βιβλίο που είχε ετοιμάσει γι' αυτόν», αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο.
Σύμφωνα με τον δικαστή, ο άνδρας μετάνιωσε για την πράξη του και θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό.
Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τη διαγραφή Αντώναρου ζητά η ΝΔ: Αποκάλεσε «τουρκολάγνο» τον πρωθυπουργό
- Νέο σοκ στην Κρήτη: 17χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
- Σαλαμίνα: Αστυνομικοί καταδίωξαν νεαρό - Αποδείχθηκε ότι οδηγούσε το κλεμμένο όχημα της Σόφης Πασχάλη
- Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο γηραιότερος «αιώνιος» φοιτητής της Ελλάδας
- Αποπομπή Αντώναρου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Νέα Δημοκρατία
- Πέθανε ο Μιχάλης Φανουράκης σε ηλικία 97 ετών - Ήταν ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα
- Το φωτογραφικό έργο "Ιστορία των Τσεχικών Σιδηροδρόμων" παρουσιάστηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν . Φωτογραφίες.
- Κρήτη: Ανατροπή με την πτώση της νεαρής κοπέλας από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ – Αυτοκτονία εξετάζουν οι αρχές
- Βασιλιάς Φελίπε και Λετίθια: Fake γάμος, απιστίες και εξωσυζυγικές σχέσεις
- Survivor – Spoiler: Προσωπική υπόθεση η μάχη για το έπαθλο επικοινωνίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Δεν πυροβόλησα για να σκοτώσω, είπε ο δράστης της επίθεσης κατά του Φίτσο
- Μονή Αββακούμ: Παύση κάθε δίωξης ζητούν οι δικηγόροι των μοναχών
- Αρχές Ιουνίου η μελέτη για Great Sea Interconnector λέει ο CEO ΑΔΜΗΕ
- Δέκα Σύροι ζήτησαν να αποχωρήσουν μέσω μηχανισμού εθελούσιων επιστροφών
- Οι Πρόεδροι Κύπρου-Πολωνίας εκφράζουν βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων
- Το όραμα του για τη Λάρνακα, παρουσίασε ο Ανδρέας Βύρας
- Κυπριακό, Μεταναστευτικό συζήτησε ο ΠτΔ με Πολωνό Πρωθυπουργό
- Η Ουγγαρία δεν θα εκτελέσει ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔσε βάρος του Νετανιάχου
- ΥΠΑΝ: Προτεραιότητα η αναβαθμισμένη κτηριακή -παιδαγωγική λειτουργία σχολείων
- Τορναρίτης: Επαναξιολόγηση μονοδρομήσεων και άνοιγμα Μακαρίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο «Φαλλός του Τιτάνα» στο Βέλγιο – Ουρές στον βοτανικό κήπο για το σπάνιο λουλούδι που ανθίζει για 72 ώρες (Εικόνες)
- Ερμού επίθεση: Ψυχασθενής, ναρκομανής και επικίνδυνος ο δράστης, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος!
- Με τα αθλήματα στίβου παιδιών υπό μορφή παιχνιδιού ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Αθλητικών Τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου
- Μαρινάκης στο SBS Αυστραλίας για Σκόπια: Η Ελλάδα δεν θα είναι η επισπεύδουσα ως προς την κύρωση των μνημονίων
- Βαριά καταγγελία από Φιλόζωους Εθελοντές Πάτμου: Κάποιοι αχρείοι βασανίζουν γάτες στο νησί (Σκληρές εικόνες)
- Τζόκερ Κλήρωση 23/5/2024: Μοιράζει σήμερα τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ
- Σλοβακία: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω...» - Τι είπε ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Φίτσο
- Κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια
- Ένας στους τρεις Έλληνες παίζει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (Πίνακες)
- Λιοσίων: Μέσα σε 3 λεπτά "εξαφάνισαν" ΙΧ με τσιλιαδόρο έναν... ταξιτζή