Δεν πείστηκαν οι εκπαιδευτικοί για τη νέα δομή της ΟΑΠ

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τη νέα δομή της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης(ΟΑΠ), εξέφρασαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, -ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ-, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας διευκρινήσεις για τη νέα δομή της ομάδας για τα θέματα βίας και παραβατικότητας στις σχολικές

μονάδες μετά και την παραίτηση λειτουργών θέτοντας μάλιστα ερωτήματα, τα οποία δεν κατάφεραν όπως διαφαίνεται να πείσουν τους εκπαιδευτικούς για την σωστή λειτουργία της Ομάδας κατα τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ΠΟΕΔ

Από πλευράς ΠΟΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού μιλώντας στο SigmaLive, σημείωσε πως σήμερα «πήγαμε έχοντας ανησυχίες για το θέμα της ΟΑΠ και οι ανησυχίες αυτές παρέμειναν και αφού φύγαμε».

«Εμείς επισημάναμε σήμερα τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που έχουμε, για τις οποίες δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Βρισκόμαστε 20 ημέρες πριν να ανοίξουν τα σχολεία και δημιουργήθηκε μια νέα δομή, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Ούτε καν ερωτηθήκαμε, ούτε τις απόψεις μας εκφράσαμε, πράγμα το οποίο εάν γινόταν δεν θα είχαμε εντάσεις και πιθανόν να φτάναμε σε καλύτερες λύσεις και αποτελέσματα», είπε ο κ. Φυλακτού.


Πρόσθεσε πως, «τα όσα εξαγγέλλονται για την ενίσχυση της ομάδας δεν έχουν αποδειχθεί με αριθμούς . Ρωτήσαμε συγκεκριμένα τον υπουργό, «αυτή η ομάδα είχε τόσα άτομα, τώρα πόσα έχει».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ανέφερε πως, «σ΄ αυτό που καταλήγουμε είναι ότι δεν υπάρχουν πράγματα συγκεκριμένα τα οποία μπορούν να μας πείσουν ότι η νέα Ομάδα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Εμείς θα το παρακολουθούμε και θα δούμε πως θα αξιολογηθούν τα πράγματα. Εμείς πήγαμε με ανησυχίες και μπορώ να πως αυτές οι ανησυχίες παραμένουν».

Η ΟΕΛΜΕΚ
Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος μιλώντας επίσης στο SigmaLive,  είπε πως κατά τη σημερινή συνάντηση επανέλαβαν τις ανησυχίες τους για τη δομή της ΟΑΠ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε πως, «μεταφέραμε πως δεν γνωρίζουμε τα άτομα που έχουν προσληφθεί, ούτε γνωρίζουμε εάν έχουν τις γνώσεις να διαχειριστούν τα θέματα που μπορεί να προκύψουν. Φυσικά αυτά είναι θέματα του Υπουργείου, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα άτομα. Μάλιστα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει αύξηση στον αριθμό των ατόμων αλλά ούτε προκηρύχθηκαν θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους».

Πρόσθεσε πως, «υποβάλαμε αρκετά ερωτήματα, ανάμεσά τους και το κατά πόσο  θα είναι αποτελεσματικός ο τρόπος λειτουργίας της νέας δομής. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, ωστόσο να παρακολουθούμε το νέο τρόπο λειτουργίας και αν θεωρούμε αναγκαίο θα επεμβαίνουμε».

Η ΟΛΤΕΚ
«Διαφάνηκε σήμερα ότι εάν είχαμε καλεστεί από την αρχή σε διάλογο δεν θα υπήρχαν αυτή τη στιγμή αντιπαραθέσεις. Τώρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Θα παρακολουθούμε τις αλλαγές  και παρεμβαίνουμε εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει κάποιο λάθος», ανέφερε στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Ο κ. Λυσάνδρου, τόνισε πως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη δομή, όπως το γεγονός ότι θα υπάρχουν λειτουργοί σε κάθε επαρχία, ωστόσο είπε «θα έπρεπε να μεταφέρουμε τις απόψεις μας για το ζήτημα προς τον υπουργό».

Σημειώνεται πως σήμερα μετά από ένα περίπου μήνα, δόθηκε τέλος στην αγωνία των 36 φοιτητών που επηρεάστηκαν από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας να μην δοθούν θέσεις σ΄ απόφοιτους της Κύπρου. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήσε σήμερα με τους 36 αποφοίτούς και τους γονείς τους.

Εξάλλου σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το SigmaLive με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρη Χανδριώτη, σχετικά με την εξέλιξη στο ζήτημα με τις Μουσικές Σχολές, εξήγησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα