Δεν κάνουν πίσω οι μαθητές-Συνεχίζουν μόνοι και δεν φοβούνται τις κυρώσεις

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μόνοι τους τον αγώνα κατά των εξετάσεων τετραμήνων εμφανίζονται οι μαθητές, χωρίς να φοβούνται τις οποιεσδήποτε κυρώσεις που πρόκειται να τους επιβληθούν στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή την Τρίτη (12/11).


Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα του ψηφίσματος των καθηγητών, οι οποίοι τάχθηκαν εν τέλει «κατά» των απεργιών στη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων, είπε πως θα συνεχίσουν μόνοι τους τον αγώνα.

«Πλέον

μένουμε μόνοι στον αγώνα κατά των τετραμήνων. Θα θέλαμε να είχαμε την στήριξη των καθηγητών μας, ωστόσο σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ. Θα συνεχίσουμε μόνοι μας και θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα», είπε.

Σχετικά με την περίπτωση που οι Διευθύνσεις σχολείων βάζουν απουσίες στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην αυριανή αποχή, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, ανέφερε πως είναι έτοιμοι να δεχθούν οποιεσδήποτε κυρώσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις κυρώσεις, όμως δεν θα κάνουμε πίσω. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας μας θα είχε κάποιες κυρώσεις. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας», εξήγησε.

Ο κ. Λαπήθιος, σχολίασε και τις δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμη Πολυβίου, ο οποίος μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ είπε πως η απόφαση της ΠΣΕΜ είναι βεβιασμένη και καθοδηγούμενη.

«Θα ήθελα να πω στον κ. Πολυβίου ότι το μόνο που μας υποκινεί είναι το συμφέρον των μαθητών μας. Οι θέσεις μας παίρνονται από τα συλλογικά μας σώματα. Από τις συνεδρίες της ηγεσίας και τις γενικές συνελεύσεις της οργάνωσης», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα