Δεν γλίτωσε από το μένος των συγγενών

Νέα επεισόδια κατά τη μεταφορά του Ξιούρουππα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας
Ο 45χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου παραπέμφθηκε χθες για δίκη, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με κατηγορίες που επισύρουν ποινές μέχρι και διά βίου φυλάκιση

Παρά τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, ο Γιώργος Ξιούρουππας, κατηγορούμενος για τον εκ προμελέτης φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου, δεν γλίτωσε ούτε χθες από το μένος των συγγενών του θύματος. Κατά τη μεταφορά του χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, δέχθηκε φραστική επίθεση, ενώ κάποιοι συγγενείς επιχείρησαν με

σπρωξιές εναντίον αστυνομικών να τον προσεγγίσουν με πρόθεση να τον κτυπήσουν. Λίγο αργότερα, εντός μιας κατάμεστης αίθουσας, το Επαρχιακό δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων, παρέπεμψε την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ορίζοντας την πρώτη ακρόαση της δίκης στις 26 Μαΐου 2016.

Αντιμέτωπος με διά βίου φυλάκιση
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Γιώργος Ξιούρουππας, 45 ετών, από την Αραδίππου, αντιμετωπίζει συνολικά εννέα κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν στις 25 Απριλίου στη Λάρνακα. Οι εν λόγω κατηγορίες επισύρουν ποινές μέχρι και διά βίου φυλάκιση. Στο Δικαστήριο μετέβησαν από το πρωί οι γονείς, η σύζυγος, τα παιδιά και αδέλφια του Χριστοδούλου, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε στην αίθουσα σε αστυνομικό κλοιό από μέλη της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας.

Η Κατηγορούσα Αρχή επικαλέστηκε προηγούμενες καταδίκες και υποθέσεις του Ξιούρουππα, ενώ ζήτησε από το Δικαστήριο να παραμείνει υπό κράτηση, αφού, όπως ανέφερε, σε περίπτωση που αφηνόταν ελεύθερος ενδεχομένως να προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό ή στις κατεχόμενες περιοχές.

74 μάρτυρες κατηγορίας
Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν 74 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου και αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν τη σκηνή του φόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση τη διάπραξη της δολοφονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 ετών, από την Αραδίππου, σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα, τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου. Στην κατάθεσή του έδωσε κάποιους ισχυρισμούς για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ έδωσε και λεπτομέρειες για τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή του το πιστόλι USP, με το οποίο σκότωσε τον Χριστοδούλου. Φέρεται να πυροβόλησε το θύμα του συνολικά οκτώ φορές.

Σημειώνεται ότι το πιστόλι είχε κλαπεί το 2008 από αστυνομικό, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο Ξιούρουππας να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Πληροφορίες θέλουν δράστη και θύμα να είχαν προσωπικές διαφορές και πρόσφατα να απασχόλησαν τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Οι δύο άντρες φέρεται να συναντήθηκαν στην μπιραρία για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως μετά από έντονη λογομαχία, ο 45χρονος πυροβόλησε τον Χριστοδούλου. Μετά τη δολοφονία, ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο στα κατεχόμενα από το Πέργαμος, όπου και πανικόβλητος άφησε την πολιτική του ταυτότητα στο φυλάκιο των Βρετανικών Βάσεων.

Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και κατεζητείτο. Αργότερα εντοπίστηκε στην περιοχή Κάτω Πύργου από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός καθήκοντος και συνοδευόταν από πολίτη, οι οποίοι τον αναγνώρισαν και τον ακινητοποίησαν. Σε σωματική έρευνα στον ύποπτο εντοπίστηκε ένα πιστόλι μάρκας USP, το οποίο έφερε στον γεμιστήρα του εννέα σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος με τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα