Δεν εγγράφονται οι αγρότες στο Μητρώο Αγροτών

Πολύ μικρός αριθμός αγροτών έχει εγγραφεί μέχρις στιγμής στο Μητρώο Αγροτών, όταν η όλη διαδικασία λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άντρος Καυκαλιάς, ανέφερε ότι η πολυδιαφημιζόμενη επανάσταση στον αγροτικό τομέα, το μητρώο αγροτών, εξελίσσεται σε μια βασανιστική διαδικασία για τους αγρότες.

Μέχρι στιγμής,

είπε και ενώ η διαδικασία λήγει στις 30 Ιουνίου, έχουν εγγραφεί στο μητρώο μόνο 40 ψαράδες από σύνολο 800 και 260 γεωργοί από σύνολο πέραν των 30,000 ατόμων.

Όπως είπε ο κ. Καυκαλιάς, η γραφειοκρατία, ο βαθμός περιπλοκότητας και τα κενά του συστήματος είναι οι λόγοι που καθήλωσαν τους αριθμούς των αιτήσεων στο 1%, του συνολικού αριθμού των ατόμων που δυνητικά θα μπορούσαν να αιτηθούν στο μητρώο αγροτών.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να δοθεί παράταση, αφού όπως είπε δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα και να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Από εκεί και πέρα, ζητήσαμε από το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας να κάνει μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να δουν όλα αυτά τα κενά που έχουν καταγραφεί και να προτείνουν, να επεξεργαστούν τρόπους οι οποίοι θα απαντούν σε αυτές τις αδυναμίες της διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς.

Είπε επίσης ότι η Επιτροπή Γεωργίας θα επανέλθει για να εξετάσει την πορεία των πραγμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα