«Δεν είναι εύκολο, όμως είναι εφικτό»

Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη Τύπου του Χοσέ Λουίς Όλτρα για το παιχνίδι με την Ρεν, το πρώτο στον 2ο όμιλο του Europa League. Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Κύπρος Χριστοφόρου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από πλευράς των ανθρώπων της ΑΕΚ:

Χοσέ Λουίς Όλτρα: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το πρώτο στους ομίλους. Έχω προειδοποιήσει τους παίκτες. Αντιμετωπίζουμε μια

πολύ δύσκολη ομάδα. Πολύ αθλητική, πολύ ποιοτική. Θα έχουμε την ευκαιρία αν δουλέψουμε το 100%. Χρειαζόμαστε κάθε δυνατή ατμόσφαιρα και εννοώ την υποστήριξη από τον κόσμο που είχαμε. Οι παίκτες θα κάνουν τη δουλειά, θα κάνουμε ότι μπορούμε και εμείς για το καλύτερο δυνατό».

Κύπρος Χριστοφόρου: «Έχουμε να δώσουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θα παλέψουμε για αυτό, με μία πολύ δυνατή ομάδα. Έχουμε ως στόχο τη νίκη. Παίζουμε για πρώτη φορά στους ομίλους στο γήπεδό μας. Είναι ιστορικό παιχνίδι, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα και τη σημαντικότητα του αγώνα: «Έχουμε το σοβαρό πρόβλημα με τον Μπρούνο Γκάμα. Εκτός λίστας έπρεπε να μείνουν οι Ρομό και Κάσας, μετά από δική μου απόφαση. Μέσα στην λίστα για πρώτη φορά είναι οι Γκόρτιτς και Πονς. Για μένα είναι σημαντικό, ότι θα είμαι προπονητής αύριο σε παιχνίδι ομίλων. Τώρα αντιλαμβάνεσαι τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Το θεωρώ πολύ ξεχωριστό το παιχνίδι και θέλω μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Θέλουμε το ίδιο, μια special ατμόσφαιρα όμως και στα προηγούμενα. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το στόχο της ΑΕΚ: «Ο στόχος η νίκη στο κάθε επόμενο παιχνίδι. Τα παιχνίδια στους ομίλους δεν αποτελούν εξαίρεση. Έχουμε ένα δύσκολο γκρουπ. Μπορεί να μην είναι οι καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, η Φενέρμπαχτσε, η Ντιναμό Κιέβου και η Ρεν, έιναι όμως δυνατές ομάδες. Ανησυχώ για το αυριανό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια πλήρη ομάδα με ταχύτητα και αρκετά αθλητική. Ο στόχος παραμένει όμως η νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Αν εξασφαλίσουμε τη συνέχεια, είτε στις πρώτες δύο θέσεις είτε στην 3η, θα είναι σημαντικό για την ίδια την ομάδα και το γόητρο».

Για το αν είναι η πιο δυνατή ομάδα σε σχέση με τις ομάδες που βρήκε στο δρόμο της για τους ομίλους: «Έχω δει τρία παιχνίδια της Ρεν. Έχω μιλήσει με τον Φαράζ. Νομίζω ότι είναι μία πιο πλήρης ομάδα από τις Παρτιζάν και Ντνίπρο. Αγωνίζεται σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ναι είναι η καλύτερη που θα αντιμετωπίσουμε στη μέχρι στιγμής, ευρωπαϊκή μας πορεία».

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Ρεν: «Όλα τα σημεία είναι δυνατά της Ρεν. Αν και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες όμως, δεν σκοράρει πολλά γκολ και αυτό εύχομαι να γίνει αύριο. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Είναι μια ομάδα με σωστό πλάνο και φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Αν κάνουμε το παιχνίδι που κάναμε στα προηγούμενα, θα έχουμε την ευκαιρία ακόμα και για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο, όμως είναι εφικτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα