«Δεν ευσταθεί η σύγκριση Μακάριου–Χριστοδουλίδη: Προτιμήσεις από Αρχιεπίσκοπο»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γιάννος Κατσουρίδης, ο οποίος μίλησε για το ρευστό σκηνικό των Προεδρικών εκλογών.

Αρχικά σχολίασε την αύξηση των τιμών λόγω του πολέμου, τονίζοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γυρίσει μπούμερανγκ στα κράτη της Ευρώπης. «Όλα αυτά τα μέτρα κατά της Ρωσίας στοιχίζουν στην οικονομική κατάσταση των πολιτών της Ευρώπης και μπορεί να εντατικοποιηθούν οι πιέσεις ως προς τον τερματισμό του πολέμου».

Διαβάστε ακόμη: Απάντηση Στεφάνου σε Αρχιεπίσκοπο για «Αριστερούς πράκτορες

Εγγλέζων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας για τις δηλώσεις που γίνονται από τα κόμματα και συγκεκριμένα για τις αναφορές στον Μακάριο και στην ΕΟΚΑ Β’, ανέφερε ότι πλέον δεν μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τις ψήφους του κόσμου. «Οι αναφορές στην ιστορία γίνονται για συσπείρωση. Όταν είναι εκτός πλαισίου, δεν έχουν ούτε απήχηση μέσα στον κόσμο». Συμπλήρωσε ότι τώρα απαιτούνται προτάσεις ειδικά στα θέματα της οικονομίας.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Β’ ανέφερε ότι «μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ατάκες, οι οποίες προκαλούν έντονες συζητήσεις».

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι μέσα από τη συνέντευξη φάνηκε η προσωπική προτίμηση του Αρχιεπισκόπου. «Οι αναλογίες και οι συγκρίσεις δεν ωφελούν, αλλά και ούτε οι κατηγορίες που εκτόξευσε βασίζονται κάπου». Σημείωσε ότι είναι κληρονομία μιας άλλης εποχής χωρίς τεκμήρια.

Επεσήμανε ότι η σύγκριση Μακάριου – Χριστοδουλίδη δεν ευσταθεί καθώς και άλλοι πολιτικοί είχαν κατά καιρούς δημοφιλία. «Έχει μια δημοφιλία ο κ. Χριστοδουλίδης χωρίς να μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον Μακάριο».

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι το κόμμα ξεκινά την προσπάθεια του από το 22% των βουλευτικών εκλογών, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό αντίδρασης. Σημείωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα υπάρξει μια ικανοποιητική συσπείρωση.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ: Απέναντι από τον Μακάριο ήταν η ΕΟΚΑ Β΄

Διευκρίνισε ότι στη χθεσινή συνδιάσκεψη δεν παρέστησαν μέλη των Νέων Δυνάμεων όπως ο Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Ακόμη, μίλησε για τις κρίσιμες συναντήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ σημειώνοντας ότι προς τα εκεί κατευθύνονται οι εκλογικές βάσεις των δύο κομμάτων. «Μπορεί να είναι η πιο ασφαλής επιλογή, καθώς η μεγάλη ρευστότητα δυσκολεύει τις επιλογές των κομμάτων».

Τέλος, ανέφερε ότι δύσκολα θα υπάρξουν αποχωρήσεις από την κούρσα των προεδρικών.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Πιτσιλλίδη για Αρχιεπίσκοπο: «Τι στο καλό είναι και μιλά για όλα;»

Keywords
Τυχαία Θέματα