Δεν δέχτηκε μείωση κι απολύθηκε μαζί με άλλους 8 από τη Σιόν ο Φακινέτι!

Σε μια εξοργιστική, όπως χαρακτηρίζεται από την Ένωση Παικτών της Ελβετίας, κίνηση η Σιόν προχώρησε στην αποδέσμευση εννέα ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας, οι οποίοι αρνήθηκαν περικοπές στους μισθούς τους λόγω κορωνοϊού!

Μεταξύ αυτών και ο Μίκαελ Φακινέτι, ο οποίος στο β' μισό της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, και ο οποίος έλαβε εγγράφως την ενημέρωση για τη λύση του συμβολαίου του. Το ίδιο συνέβη και

με τους Παϊτίμ Κασάμι, Γιόχαν Τζουρού, Άλεξ Σονγκ, Ερμίρ Λενγιάνι, Ξαβιέ Κουασί, Σεϊντού Ντουμπιά, Κρίστιαν Τσοκ και Μπιραμά Εντογέ.

«Είναι απαράδεκτη τέτοια συμπεριφορά», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Λουσιέν Βαλόνι, και συνέχισε: «Όταν εμφανίζεται μια κρίση, πρέπει να φροντίζεις το προσωπικό σου και όχι να του βάζεις ένα πιστόλι στον κρόταφο και να του λες ότι έχουν 24 ώρες να αποφασίσουν, αν θα δεχτούν μείωση μισθού ή όχι, και μετά σε περίπτωση άρνησης -που είναι δικαίωμά τους- να προχωρήσεις σε απολύσεις. Είναι πραγματικά εξοργιστικό».

Ο Βαλόνι πρόσθεσε ότι «ήταν ένα κακό σημάδι, ένα λάθος σημάδι και όχι ένα σημάδι αλληλεγγύης. Ακόμη και πριν αυτήν την απόφαση της Σιόν, κοιτάζαμε να βρούμε μια λύση για όλους και οι παίκτες ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συλλόγους, αλλά η περικοπή μισθού ήταν πρόωρη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σιόν, Κριστιάν Κονσταντέν, δήλωσε μετά τις απολύσεις: «Δεν υπήρχε λόγος να κρατώ παίκτες που δεν θέλουν να προσπαθήσουν, όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να προσπαθήσουν. Τους είπα ότι ο μειωμένος μισθός τους είναι πρακτικά οι απολαβές δύο ή τριών νοσοκόμων που δουλεύουν σκληρά να σώσουν ζωές σήμερα». Σημειώνεται ότι σε όλους τους παίκτες είχε προταθεί να αμείβονται με 12.350 ελβετικά φράγκα, που είναι οι ανώτατες προβλεπόμενες απολαβές από το Ταμείο Ανεργίας.

«Σοκαρίστηκα, ακριβώς όπως και οι παίκτες, αυτή είναι μια ενέργεια που ξεπερνά ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα. Οι παίκτες έχουν ατομικά προγράμματα προπόνησης, συνεπώς εργάζονται από το σπίτι. Συνεχίζουν όμως να εργάζονται, συνεπώς γιατί δεν θα πρέπει να πληρώνονται;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Βαλόνι.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έδιωξε όσους δεν δέχθηκαν περικοπές!
Keywords
Τυχαία Θέματα