Δεν αναμένεται σύντομα «άσπρος καπνός» για νέα Κυβέρνηση στον Λίβανο

Φαίνεται πως δεν θα υπάρξει σύντομα "άσπρος καπνός" σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης στον Λίβανο, σύμφωνα με τον Λιβανέζο πολιτικό Walid Jumblatt.

Τέσσερις μήνες μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης του Λιβάνου έπειτα από τη μεγάλη έκρηξη στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, τα κύρια κόμματα στη χώρα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Ο Saad al-Hariri, στον οποίο δόθηκε τον

Οκτώβριο η εντολή για σχηματισμό νέας Κυβέρνησης,παράδωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο τη σύνθεση του Υπουργικού του Συμβουλίου, αναφέροντας πως το κλίμα ήταν θετικό. Το γραφείο του Aoun ανέφερε πως οι δυο τους συμφώνησαν να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των προτάσεών τους.

Ανώτερη πολιτική πηγή ανέφερε πως τα περισσότερα κόμματα δεν είναι πραγματικά ευχαριστημένα με τη σύνθεση του Υπουργικού που παρουσίασε ο Hariri, παρόλο που τα παράπονά τους ήταν "περιορισμένα σε συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ή όνομα".

"Αυτό δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να υπερπηδηθεί", πρόσθεσε.

"Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει σύντομα άσπρος καπνός σε ότι αφορά την Κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των περαιτέρω δοκιμών που γίνονται για υιοθέτηση του καλύτερου εμβολίου για αντιμετώπιση της κρίσης", έγραψε, εξάλλου, στο Twitter o Δρούζος πολιτικός Walid Jumblatt.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται στον Λίβανο αργότερα αυτό τον μήνα, στο τρίτο του ταξίδι στη χώρα από την έκρηξη του Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα