Δείτε τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για Παγκύπριες

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 θα γίνεται από την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Μετά την παρέλευση της καθορισμένης προθεσμίας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα επιτρέψει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις την εκπρόθεσμη υποβολή ή τροποποίηση

αιτήσεων, κατόπιν υποβολής πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος από τον υποψήφιο, μέχρι τις 6/3/2017 και ώρα 3:00 μμ, στην Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων και έγκρισής του.

Η υποβολή ή τροποποίηση των εγκεκριμένων αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, από τον ίδιο τον υποψήφιο ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση και της προθεσμίας αυτής, δεν θα επιτρέπεται καμία υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) θα υποβάλουν την αίτησή τους στο Κέντρο Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) του Σχολείου τους, σύμφωνα με διευθετήσεις που θα καθοριστούν από τη Διεύθυνση του κάθε Σχολείου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου. Νοείται ότι όλοι οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση, ακόμη κι αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις μόνο για σκοπούς απόλυσης.

Όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, καθώς και οι τελειόφοιτοι Ιδιωτικών Σχολείων, Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και Δημόσιων Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικώς, από την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 (ημερομηνία με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου), με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπηρεσία Εξετάσεων, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Γωνία Κίμωνος – Θουκυδίδη, 1434 Λευκωσία.

Αιτήσεις με ημερομηνία ταχυδρομείου μεταγενέστερη από τις 2/3/2017, δεν θα γίνονται δεκτές.

Υποψήφιοι οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου, από 17 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2017 (ημερομηνία με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου) στην πιο πάνω διεύθυνση, ενώ ο υποψήφιος έχει την υποχρέωση να αποστείλει και με τηλεομοιότυπο (00357 22427562) στην Υπηρεσία Εξετάσεων την αίτησή του μέχρι και την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι οποιαδήποτε λάθη στη συμπλήρωση της αίτησης βαρύνουν τον υποψήφιο, ο οποίος με την υπογραφή του επικυρώνει την ορθότητα των επιλογών του.

Οι υποψήφιοι καταβάλλουν τέλη για να συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για σκοπούς πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και της Ελλάδας, τα οποία καθορίζονται για το 2017 σε €25.00 για κάθε εξεταζόμενο μάθημα πρόσβασης. Για την εξέταση της Πρακτικής Δοκιμασίας το τέλος εξέτασης ανέρχεται στα €50.00.

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 (Πρόγραμμα Εξετάσεων, προϋποθέσεις πρόσβασης ανά Επιστημονικό Πεδίο, έντυπες αιτήσεις, εξεταστέα ύλη και δειγματικά εξεταστικά δοκίμια) δημοσιεύονται στον Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2017, που διατίθεται στην αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στα βιβλιοπωλεία και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων: http://www.moec.gov.cy/ypexams .

Το Υπουργείο αναφέρει ότι για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο τηλέφωνο 22806360 ή την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στο τηλέφωνο 22800931.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, μετά τη μηχανογράφηση και τον έλεγχο των αιτήσεων, θα αποστείλει αντίγραφο του επίσημου μηχανογραφικού δελτίου στους υποψηφίους των πιο πάνω κατηγοριών μόνον και το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψήφιους που δεν θα έχουν παραλάβει ταχυδρομικώς αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου μέχρι την Πέμπτη, 6/4/2017, όπως επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο τηλέφωνο 22806360.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα