Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό στην Τουρκία

Και δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό στην Τουρκία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας απόψε, ένας 61χρονος άνδρας έχασε τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό. Παράλληλα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 100% μέσα σε ένα 24ωρο και ανέρχονται πλέον στα 191, όταν μόλις χθες το βράδυ ήταν 98.

Την ανακοίνωση του θανάτου του δεύτερου ανθρώπου από τον κορωνοϊό στην Τουρκία, έκανε ο Φαχρετίν Κοτζά, μέσω twitter:

«Χάσαμε έναν άνδρα-ασθενή

μας 61 χρονών. Ο Αλλάχ ας τον αναπαύσει. Τα τεστ που έγιναν σήμερα δείχνουν ότι είναι τα μέτρα είναι άκρως υποχρεωτικά. Έχουμε 93 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, τα οποία ακολουθούν θεραπεία. Ο αριθμός των ασθενών μας έφτασε τα 191. Ας μειώσουμε τον κίνδυνο όλοι μαζί».

Εξάλλου, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας Έλληνας πολίτης που ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη εδώ και κάποια χρόνια.

Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται ήδη σε καραντίνα εδώ και μία εβδομάδα, στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, κι όχι σε νοσοκομείο, καθώς δεν έχει εμφανίσει κανένα από τα βαριά συμπτώματα του επικίνδυνου ιού.

Στη Μαρία Ζαχαράκη, η οποία επικοινώνησε μαζί του, ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά του έχουν δοθεί οδηγίες να μη βγει από το σπίτι μέχρι νεωτέρας… Μάλιστα του τηλεφωνούν καθημερινά για να ελέγχουν αν είναι καλά και πώς εξελίσσεται η υγεία του. Η οικογένειά του διαμένει στην Ελλάδα.

Ο άνθρωπος αυτός εμφάνισε ένα μικρό κρυολόγημα, όπως θεώρησε αρχικώς, πριν από μία εβδομάδα, πήγε για εξέταση στο γιατρό της εταιρείας, που εργάζεται, και εκείνος του συνέστησε να κάνει το τεστ του κορωνοϊού, καθώς διαπίστωσε λίγο βήχα, χωρίς ωστόσο πυρετό.

Πριν καν βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία πήραν 4-5 ημέρες μετά, του συνέστησαν να τεθεί σε καραντίνα και πριν από δύο ημέρες, την περασμένη Δευτέρα, τον ενημέρωσαν τελικά ότι είναι θετικός.

Το περίεργο, ωστόσο, είναι ότι το νοσοκομείο δεν του έστειλε ποτέ τα αποτελέσματα γραπτώς. Τον ενημέρωσαν μόνο προφορικώς/τηλεφωνικώς για το αποτέλεσμα και του ζήτησαν να παραμείνει για άλλη μία εβδομάδα –τουλάχιστον- σε καραντίνα μέχρι να ξανακάνει το τεστ για τον κορωνοϊό και να ελέγξουν την εξέλιξη της υγείας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα