Δεύτερη νίκη για την καλαθοσφαιρική Ομόνοια

Η Καπάτσος Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών, για την 14η αγωνιστική του. Οι "πράσινοι" επικράτησαν το απόγευμα του Σαββάτου της Αναγέννησης μέσα στο "Σπύρος Κυπριανού" με 102-73. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα, με την πρώτη να καταγράφεται επίσης κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού. Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ο Γουάτσον που σημείωσε 26 πόντους (4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση είχε η Ομόνοια

που λίγο μετά την συμπλήρωση δύο λεπτών στον αγώνα πήρε προβάδισμα με 9-0. Έπειτα η Αναγέννηση ανέβηκε στο παρκέ, όμως οι "πράσινοι" ήταν και πάλι ανώτεροι, καταφέρνοντας δύο λεπτά αργότερα να πάρουν προβάδισμα με δεκατρείς πόντους διαφορά (17-4). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως η ομάδα της Λευκωσίας άνοιξε κατά επτά ακόμα πόντους την διαφορά, φέρνοντας την στους είκοσι (26-6), τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο τρίλεπτο η Αναγέννηση ήταν καλύτερη, καταφέρνοντας να σημειώσει εννέα πόντους και να δεχθεί πέντε, με το σκορ να οδηγείται στο 31-15.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την δεύτερη περίοδο πετυχαίνοντας από δυο πόντους (Νουαουκόνι για Ομόνοια, Κουσιαντζάς για Αναγέννηση) με το σκορ να οδηγείται στο 33-17. Έπειτα οι γηπεδούχοι με ένα σερί έξι πόντων μείωσαν την διαφορά στους δέκα (33-23). Στα επόμενα λεπτά του ο αγώνας ήταν κατά κύριο λόγο ισορροπημένος, με την Ομόνοια να καταφέρνει να ανοίξει την διαφορά στο σκορ στο 17:00 όταν προηγήθηκε με 44-27. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από τρεις ακόμα πόντους στην συνέχεια της αναμέτρησης, με το σκορ να φθάνει στο 47-30 υπέρ της Ομόνοιας.

Τα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ισορροπημένα με την Αναγέννηση να σημειώνει επτά πόντους και την Ομόνοια έξι, στα πρώτα δύο λεπτά και το σκορ να φθάνει στο 57-44. Έπειτα οι "πράσινοι" σημείωσαν άλλους επτά πόντους, φέρνοντας το σκορ στο 64-57. Η ομάδα της Λευκωσίας πατούσε καλύτερα στο παρκέ στην συνέχεια, καταφέρνοντας δύο λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου να προηγηθεί με 73-54. Με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, οι "πράσινοι " ήταν μπροστά στο σκορ με 82-57.

Με παρόμοιο ρυθμό κύλισε ο αγώνας και στην τέταρτη περίοδο, με την Ομόνοια να καταφέρνει μετά από τέσσερα λεπτά να προηγηθεί με διαφορά τριάντα πόντων (89-59). Οι γηπεδούχοι μείωσαν με ένα σερί επτά πόντων, όμως η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη στο τέλος της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 102-73.

Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου)
Αντωνίου 18 (1), Τάλλαρης 2, Ντουμάρς 16, Τουμπάζος 7, Ζντράβιτς 2, Ενγκλίνσκι 13 (3), Κυριάκου 1, Χαραλάμπους 2, Άλε-Κα 2, Κουσιαντζάς 10.

Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος)
Κυριάκου, Γεωργίου 2, Παπακώστας 6, Χριστοδουλίδης 2, Μάνιγκατ 13 (3), Γουάτσον 26 (4), Ρόμπινσον 18 (4), Καραγιάννης 3, Νουαουκόνι 19, Τζαμάρ 13.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-31, 30-47, 57-82, 73-102

Keywords
Τυχαία Θέματα