Δεύτερη μέρα απεργίας για τους νοσηλευτές

Στη δεύτερη ημέρα της εισήλθε η επ’ αόριστον απεργία των νοσηλευτών και με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ διαμαρτύρονται για την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει, μεταξύ άλλων, το αίτημά τους, που αφορά την ένταξη του κλάδου στις πανεπιστημιακές δομές.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας, για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία των νοσηλευτηρίων και τη λιγότερη ταλαιπωρία των ασθενών, κανονικά

λειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας, Αυξημένης Φροντίδας και Χημειοθεραπείας, τα Τμήματα Αιμοδιαλύσεων, τα Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα, τα Κέντρα Mαγνητικού και Αξονικού τομογράφου, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα Εξωτερικά Ιατρεία.

Δεν λειτουργούν τα χειρουργεία.

Οι ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες αναμονής για προγραμματισμένες επεμβάσεις, θα ενημερωθούν για νέες ημερομηνίες.

Το Υπουργείο Υγείας και οι Ιατρικές Υπηρεσίες καλούν το κοινό να μην προσέρχεται στις Πρώτες Βοήθειες, αν δεν πρόκειται πραγματικά για επείγον περιστατικό.

Επίσκεψη του Υπουργού στο Γεν.Νοσοκομείο Λεμεσού

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς εκεί εργάζονται πολλά μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, χθες δύο νοσηλευτές, που ορίστηκαν ως προσωπικό ασφαλείας, αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους. Σήμερα το Υπουργείο Υγείας θα αποστείλει επιστολή στη Δημόσια Υπηρεσία για άρνηση καθήκοντος, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία.

Χθες, εξάλλου, σύμφωνα με την κα Γιαννάκη τέσσερα περιστατικά εστάλησαν στον ιδιωτικό τομέα. Εξάλλου, θα διερευνηθεί γιατί, παρά τη σαφή οδηγία, ένας τοκετός παραπέμφθηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Αμμόχωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα