Δέδες: Τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και το ζήτημα της ασφάλειας (vid)

Ο Αναστάσιος Δέδες, πραγματογνώμονας Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπάρχει ανθρώπινο λάθος αλλά και πρόβλημα της μη λειτουργίας του συστήματος ελέγχου της γραμμής. Αυτά τα δύο είναι τα βασικά που προκύπτουν».

Όπως είπε: «Το πρώτο λάθος ήταν η αλλαγή κατεύθυνσης του σιδηροδρόμου, που κατευθύνθηκε αντί για την άνοδο στην πορεία καθόδου. Το δεύτερο ότι δεν ελέγχθηκε από την στιγμή που ξεκίνησε και έφυγε, σε ποια γραμμή κινείται, και αυτό ήταν υποχρέωση

του σταθμάρχη. Το τρίτο λάθος από την στιγμή που έχεις μπροστά σου το πάνελ που ρυθμίζεις τα κλειδιά και το συγκεκριμένο 118, από την στιγμή που έφυγε το τρένο με μία απλή παρατήρηση θα μπορούσες να δεις ότι στην γραμμή ότι έφυγε στην ανάποδη γραμμή και να ειδοποιήσεις τον μηχανοδηγό να σταματήσει».

Σε ερώτηση εάν οι υπόλοιπες γραμμές είναι πλέον ασφαλείς, απάντησε ότι «δεν αναμένεται να συνεχιστεί η λειτουργία πριν αποκατασταθεί το πρόβλημα της αντισυμβατότητας του λειτουργικού, ώστε να δουλεύει η τηλεδιοίκηση».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: LIVE: Φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δέδες, Τέμπη,dedes, tebi