«Δαπιστώθηκε ότι κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι πολύ καθαρά»

Για την επικείμενη συνάντησή του με το κλιμάκιο της UEFA, το οποίο θα αφιχθεί στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα (27/1), και τον στόχο της ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων για το πώς συντάσσεται μια έκθεση που αφορά παιχνίδι με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Σαββίδης.

«Η έλευση του κλιμακίου είναι απόφαση που πήραμε στη σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο. Η UEFA είναι αυτή που στέλνει

τους κόκκινους φακέλους και επειδή υπάρχουν και τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες που ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα κατανοητές για κάποιον που δεν έχει γνώση για το πώς ετοιμάζονται οι φάκελοι αυτοί, κρίθηκε σκόπιμο να έρθει στην Κύπρο αντιπροσωπεία της UEFA για να συζητήσει με τους ανακριτές και με την ηγεσία της Αστυνομίας, το πώς ετοιμάζονται οι φάκελοι, πως λαμβάνονται οι πληροφορίες, ποια χρήση μπορεί να γίνει αυτών των πληροφοριών και ένα σημαντικό θέμα από τη δική μας πλευρά είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιηθεί η οποιαδήποτε μαρτυρία υπάρχει σε αυτούς τους φάκελους στο να στοιχειοθετήσουν υποθέσεις στο δικαστήριο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στον Active.

«Υπάρχει ενημέρωση από την ΚΟΠ ότι έρχονται στην Κύπρο τρία μέλη της UEFA. Πιστεύω ότι οι πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε από την UEFA θα είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγηθούν υποθέσεις στο δικαστήριο. Μετά την ενημέρωση από το κλιμάκιο της UEFA θα δω και εγώ την αντιπροσωπεία αυτή, για να δω πως μπορούμε να βοηθήσουμε στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων», συνέχισε ο Σαββίδης.

«Έγινε μια παρεξήγηση από ότι είδα στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύτηκαν τα αποτελέσματα των συσκέψεων της Παρασκευής και της Δευτέρας στο Υπουργείο. Και εξηγώ: Η σύσκεψη της Παρασκευής έγινε με εισήγηση της ΚΟΠ για να συζητήσουμε το θέμα της καλύτερης αξιοποίησης των φακέλων μεταξύ Ομοσπονδίας και Αστυνομίας. Καθορίστηκε ένας κεντρικός φορέας στον οποίο θα απευθύνονται οι φάκελοι και όταν διαπιστώθηκε ότι κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι πολύ καθαρά, αποφασίστηκε η κάθοδος των ειδικών της UEFA. H σύσκεψη της Δευτέρας δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει μέτρα κατά της διαφθοράς, αλλά να ακούσει τις απαιτήσεις των διαιτητών που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση και να τους προσφέρουμε τα εχέγγυα που ζήτησαν για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα, προέκυψαν κάποια θέματα όπως της εμπιστευτικότητας και των πληροφορίων που πάνε για απειλές εναντίον των διαιτητών και για τα θέματα της διαφθοράς. Γι’ αυτό θέσαμε τρεις διαφορετικές οδούς μέσω των οποίων ο οποιοδήποτε μπορεί να βοηθήσει, αγαπά και οφείλει να μιλήσει και να δώσει στοιχεία. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που βρέθηκαν στοιχεία για στημένα παιχνίδια, η μαρτυρία μαζεύτηκε από παρακολούθηση τηλεφωνικών διαλέξεων», ήταν η καταληκτική τοποθέτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δαπιστώθηκε,dapistothike