Δαμιανού: Αναμένουμε εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις εγκλημάτων στις Κεντρικές

Εξηγήσεις από την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ζήτησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, μετά τις αποκαλύψεις του Σίγμα για εγκλήματα στο σωφρονιστικό Ίδρυμα.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι αποκαλύψεις @SigmaTV κ @Sigmalivecom για εγκλήματα εντός των Κεντρικών Φυλακών θέτουν όλους τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους. Αναμένουμε εξηγήσεις από Υπ. Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας κ Δ/νση Φυλακών #cyprus pic.twitter.com/AVChEC6Tiz

Aristos Damianou MP (@AristosDamianou) July 23, 2022

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα, σε γρανάζια ανεξέλεγκτης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών φέρεται να έχουν οδηγηθεί οι Κεντρικές Φυλακές.

Μαρτυρίες, φωτογραφικά ντοκουμέντα και πληροφορίες, οι οποίες προκύπτουν από έρευνα του ΣΙΓΜΑ, καταμαρτυρούν την εισαγωγή, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο σωφρονιστικό Ίδρυμα.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει κατάδικους να κάνουν χρήση ναρκωτικών, διακίνηση χρημάτων, ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων, ακόμα και σκηνές ακραίας βίας.

Η εμπορία και ο έλεγχος των ναρκωτικών στην Κύπρο κρύβονται πίσω από τα στυγερά εγκλήματα που οργανώνονται από τις Φυλακές και συντελούνται είτε εντός, είτε εκτός του Ιδρύματος.

Μεγαλοβαρώνοι ναρκωτικών, νονοί της νύχτας έκτισαν διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών, έστησαν κυκλώματα με τη συμμετοχή βαρυποινιτών και την ασύγγνωστη αμέλεια αξιωματούχων των φυλακών.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα ΣΙΓΜΑ: Πωλούν θάνατο στις Φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα