Χρυσό και αργυρό στο τζούντο

Τρία χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της κυπριακής ομάδας στην 4η ημέρα των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στην Ισλανδία. Τα χρυσά μετάλλια για την Κύπρο κατέκτησαν ο Γιώργος Καζάκος στη σκοποβολή (σκιτ), ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν στο μικτό διπλό στο τένις και ο Ανδρέας Κρασσάς στο τζούντο (-66κ.). Τα αργυρά μετάλλια πήραν ο Πέτρος Χρυσοχός και ο Σέργης Κυρατζής στο διπλό ανδρών στο τένις, ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου στην κολύμβηση (1.500μ. ελεύθερο) και ο Ρόμπερτ

Νικόλα στο τζούντο (-90κ.), ενώ το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο της ημέρας ήρθε από τον Στέφανο Νικολαΐδη στο σκιτ. Έτσι, η Κύπρος παρέμεινε στην 3η θέση του πίνακα των μεταλλίων, με 17 χρυσά, 10 αργυρά και 14 χάλκινα μετάλλια.

Πολύ δύσκολη ήταν η αποστολή του Ανδρέα Κρασσά στον τελικό των -66 κιλών, αφού ο Γκιγιόμ Ερεσέο από το Μονακό αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Ο αθλητής μας, με ένα βαζάρι στο μέσο του αγωνιστικού πενταλέπτου πήρε το προβάδισμα και αμύνθηκε στη συνέχεια σωστά, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσός νικητής. Στον προημιτελικό ο Κρασσάς κέρδισε με ιππόν τον Γιανούς Κομεντέρα από την Ισλανδία, σε 55 δευτερόλεπτα, αφού προηγούμενος είχε πετύχει και βαζάρι. Στα ημιτελικά ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, αφού το ιππόν, επί του Φαμπιάν Ράμος Μάρτινς από την Ανδόρα ήρθε στα 34 δεύτερα. «Ήταν μία καλή προετοιμασία για μένα, ενόψει των Αγώνων στο Μπακού, όπου θα βρω περισσότερες δυσκολίες. Πιστεύω ότι κέρδισα εύκολα τους αγώνες, αφού μόνο στον τελικό δυσκολεύτηκα λίγο. Όμως, αφού πήρα το προβάδισμα δεν ήθελα να ρισκάρω και περίμενα να τελειώσει ο χρόνος», ανέφερε ο Ανδρέας Κρασσάς.

Ο Ρόμπερτ Νικόλα δεν αγωνίστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον τελικό των -90 κιλών, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Λουξεμβούργιο Ντένις Μπαρμπόνι, με τέσσερις παρατηρήσεις για αμυντικό παιχνίδι και να μείνει στο αργυρό μετάλλιο. Στον προημιτελικό ο Νικόλα κέρδισε με ιππόν τον Μίρκο Κάιζερ από το Λίχτενσταϊν σε 44 δεύτερα, ενώ στα ημιτελικά κατέβαλε ξανά με ιππόν τον Ισλανδό Αεγκίρ Βάλσον σε 54 δευτερόλεπτα. Σημειώνουμε ότι οι δύο αθλητές μας έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και το Σάββατο, λαμβάνοντας μέρος στο ομαδικό, το οποίο αρχίζει το μεσημέρι.

Αργυρό στην κολύμβηση
Το βράδυ της Παρασκευής (5/6/15) έπεσε η αυλαία στους αγώνες κολύμβησης, με δύο κυπριακές συμμετοχές, που έφεραν και χαμόγελα στην κυπριακή αποστολή. Ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου, στον τελευταίο αγώνα Κύπριου στην πισίνα του «Λαουγκαρνταλσλάουγκ», κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, με χρόνο 16:14.05. Νωρίτερα, ο Θωμάς Τσιοπανής τερμάτισε 4ος στα 400μ. μικτής ατομικής με 4:35.84.

Ημιτελικά ο Γιάγκου
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον βραδινό προημιτελικό του μονού στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Μάριος Γιάγκου, ο οποίος κατέβαλε με 3-0 σετ τον Λουξεμβούργιο Τράιαν Τσιότσιου (11-8, 11-8, 11-9) και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Σαββάτου. Ο Γιάγκου με τις επιτυχίες του αυτές έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο. Στις 10:00 το πρωί (13:00 ώρα Κύπρου) θα παλέψει με τον Μαυροβούνιο Ιρφάν Τσέκιτς για μία θέση στον τελικό, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα