Πάφος:Άνω των 700 μαθητών σε διαλέξεις για αξία αθλητισμού

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ) Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη και ο Πρόεδρος του οργανισμού «Γκολ στη Ζωή» Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, έδωσαν διαλέξεις σχετικά με τις αξίες του αθλητισμού σε δύο σχολεία της Πάφου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου, όπου μίλησαν στους μαθητές σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και την επίδραση που μπορεί να έχει στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

Τις διαλέξεις παρακολουθήσαν

άνω των επτακοσίων μαθητών και εντάσσονται στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και του οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»,

Η παρουσίαση της κ. Παπαμιλτιάδη επικεντρώθηκε στη θετική ανάπτυξη των παιδιών και συγκεκριμένα στο πώς ο αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της συνεργασίας, της πρωτοβουλίας, των θετικών διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και στο πώς η αθλητική ενασχόληση ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών, καθώς και στο πώς ενθαρρύνει γνωστικές και πνευματικές ικανότητες.

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε ότι ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να συνδυάζεται με την πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου και ιδιαίτερα την πνευματική, και πως όλα τα θετικά που αποκομίζουν οι αθλητές από τον αθλητισμό, όπως η αναγνωρισιμότητα, μπορούν να επιστραφούν στην κοινωνία μέσω της εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για όλες τις κοινωνικές ομάδες γύρω μας, που χρήζουν συμπαράστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα