«Χρυσά διαβατήρια»: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες οι εξελίξεις σημειώνονται στις ποινικές έρευνες για τα χρυσά διαβατήρια.

Όπως αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ, άλλες τρεις υποθέσεις είναι ένα βήμα πριν το κατώφλι του Δικαστηρίου. Αγγίζουν παρόχους πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών, για τους οποίους ετοιμάζονται πολύ βαριά κατηγορητήρια.

Αυτά που εκκρεμούν για να συμπληρωθούν οι φάκελοι των υποθέσεων, όπως μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ από έγκυρες πηγές, είναι ορισμένα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

που υποβλήθηκαν στο εξωτερικό και συμπληρωματικά στοιχεία. Πολύ σύντομα, ειπώθηκε στο ΣΙΓΜΑ χαρακτηριστικά, θα έχουμε ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: Καταχωρήθηκε η πρώτη υπόθεση για τα «χρυσά» διαβατήρια

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη καταχωρισθεί πρόσφατα μια υπόθεση με εννέα κατηγορούμενους, πέντε φυσικά πρόσωπα και τέσσερα νομικά πρόσωπα για τις πολιτογραφήσεις του Ιρανού καταζητούμενου και συγγενών του.

Οι ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αγγίζουν παρόχους χρυσών διαβατηρίων και τα κατηγορητήρια που ετοιμάζονται είναι βαριά.

Θα περιλαμβάνουν ξέπλυμα χρήματος, πλαστογραφίες εγγράφων, ψευδείς παραστάσεις, καταδολίευσης και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Σημειώνεται επίσης ότι οι δύο υποθέσεις διερευνώνται με αφετηρία το πόρισμα Καλογήρου και η τρίτη υπόθεση, προέκυψε μέσα από την διερεύνηση των πρώτων δύο.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία στην παρουσία των ανακριτών. Εκεί δόθηκαν οδηγίες για τους επόμενους χειρισμούς και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα