Χρονικό τρομοκρατικών επιθέσεων: Αφετηρία Παρίσι…

Το αιματοκύλισμα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη ξεκινά στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo. Οι Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκοτώνουν συνολικά 12 άτομα. Η 7η Ιανουαρίου του 2015 μένει χαραγμένη στην μνήμη της Ευρώπης κι όχι μόνο.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που σκορπούν αίμα, φόβο και ανασφάλεια.

Η βρετανική Daily Mail απεικονίζει σε έναν χάρτη τα σημεία όπου οι τρομοκράτες χτύπησαν, αλλάζοντας τα δεδομένα στην

ασφάλεια και την καθημερινότητα των Ευρωπαίων.

Ιανουάριος 2015, Παρίσι: Πέντε άτομα σκοτώνονται σε ένα παντοπωλείο όταν εισέβαλε σε αυτό ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος έπεσε νεκρός αργότερα, από πυρά της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Φεβρουάριος 2015 Κοπεγχάγη: Η επίθεση έγινε σε μια καφετέρια, κατά την διάρκεια συζήτησης για την ελευθερία της έκφρασης. Απολογισμός, δυο νεκροί και πέντε τραυματίες.

Ιούνιος 2015, Γκρενόμπλ: Στόχος η Γαλλία, ξανά. Η επίθεση έγινε κοντά σε εργοστάσιο χημικών. Ο δράστης είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Απολογισμός της επίθεσης, ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Οκτώβριος 2015, Άγκυρα: Εκατοντάδες είναι οι νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση κατά την διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν από ακτιβιστές και αριστερά κόμματα.

Νοέμβριος 2015, Παρίσι: Ο απόλυτος τρόμος. Τα χτυπήματα απανωτά. Μπατακλάν και State de France γίνονται στόχος του Ισλαμικού Κράτους. Ο απολογισμός είναι 137 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Ιανουάριος 2016, Κωνσταντινούπολη: Εκκωφαντική έκρηξη σημειώνεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Πέντε νεκροί και τριάντα και πλέον τραυματίες. Η χώρα κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.

Μάρτιος 2016, Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ευρώπης γίνεται στόχος, στα πλέον νευραλγικά σημεία της. Σε αεροδρόμιο και κεντρικούς σταθμούς του μετρό. Η Ευρώπη, μετρά 35 νεκρούς στην καρδιά της. Οι δράστες ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού.

Ιούνιος 2016 Κωνσταντινούπολη: Νέο χτύπημα στην Τουρκία. Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σκορπά τον θάνατο σε έντεκα άτομα.Ιούνιος 2016, Παρίσι: Ένα ζεύγος, μαχαιρώνεται στο σπίτι του. Ο άνδρας είναι αστυνομικός. Ο δράστης της επίθεσης παραδέχθηκε ότι ήταν ορκισμένος στο Ισλαμικό Κράτος.

Ιούνιος 2016 Κωνσταντινούπολη: Η χώρα πλήττεται μέσα σε ένα μήνα από νέο χτύπημα. Η κυβέρνηση δείχνει ξανά το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση σημειώνεται κοντά στο Αεροδρόμιο Αττατούρκ. Απολογισμός είναι 41 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

Ιούλιος 2016, Νίκαια: Την ημέρα των εορτασμών της Βαστίλλης κι ενώ εκατοντάδες κόσμου και τουρίστες βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, ένα φορτηγό, σκορπάει τον θάνατο στους ανυποψίαστους ανθρώπους. Ο δράστης έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Νεκροί είναι 84 άνθρωποι και οι τραυματίες αρκετοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα