Χρονιά σταθμός για τη Honda το 2015

Η κυκλοφορία νέων και ανανεωμένων μοντέλων καθιστά πλέον το 2015 σαν μια χρονιά αναγέννησης για την Honda στην Ευρώπη. Ανάμεσα στις κυκλοφορίες, το ολοκαίνουργιο Jazz, φρεσκαρισμένες εκδόσεις των Civic και CR-V αλλά και επιστροφές σε Ευρωπαϊκούς αντιπροσώπους για τα HR-V και Civic Type R.

Η χρονιά ξεκίνησε με την κυκλοφορία του ανανεωμένου CR-V, εξοπλισμένο με την νέα

δυνατή έκδοση του κινητήρα της Honda’s 1.6-λιτρών i-DTEC. Ένας κινητήρας που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων. Παράλληλα, το ολοκαίνουριο σύστημα Honda Connect υποστηρίζει όλες τις τελευταίες γενιές smartphones προσφέροντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα apps και προγράμματα που θα ήθελε κάποιος μέσα σε ένα σύστημα infotainment. Η εμφάνιση του CR-V ακολουθήθηκε από ακόμη ένα SUV, το καινούργιο HR-V. Μοντέλο που σηματοδοτεί την επιστροφή της Honda στην κατηγορία αυτή διαθέτοντας δυναμική σχεδίαση και σπορ χαρακτηριστικά. Εφοδιάζεται με έξυπνα πακέτα εξοπλισμού και γκάμα κινητήρων ενώ βρέθηκε και στην λίστα των προτεινόμενων αυτοκινήτων για το βραβείο ΑUTOBEST 2016.

Επιστροφή πραγματοποίησε ακόμη ένα πολυαγαπημένο μοντέλο της Honda το καλοκαίρι. Το καινούργιο Civic Type R βγήκε στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Το μοντέλο αυτό παράγεται αποκλειστικά από την Honda στο εργοστάσιο HUM στην πόλη Swindon του Ηνωμένου Βασιλείου από όπου εξάγεται και στην Ιαπωνική αγορά. Ήδη το νέο Type R κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο Hot Hatch της χρονιάς στην Σκωτία, και το βραβείο Sporty Car of the Year από το Γαλλικό περιοδικό Echappement. Το Type R έκλεισε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας τους τίτλους οδηγού και κατασκευαστή στο Βρετανικό πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC).

Οι κυκλοφορίες ολοκληρώθηκαν με το καινούργιο Jazz. Το μοντέλο βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα του με έναν νέο κινητήρα 1.3 λίτρων VTEC, νέο «επιθετικό» εξωτερικό σχεδιασμό και την νέα σειρά συστημάτων ασφαλείας της Honda, SENSING. Το Jazz κατάφερε να εξασφαλίσει πέντε αστέρια από τις δοκιμές της EURO NCAP και έγινε έτσι μόλις το δεύτερο αυτοκίνητο που πέρασε με άριστα τις, πλέον, ποιο αυστηρές δοκιμασίες.

Η αναγέννηση θα συνεχιστεί και μέσα στο 2016, καθώς η Honda ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δυο καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη, το NSX και Clarity Fuel Cell. Ταυτόχρονα, το εργοστάσιο HUM θα εξελίσσει την 10η γενεά του πεντάθυρου που θα κυκλοφορήσει από το 2017 και έπειτα. Ο Αντιπρόεδρος της Honda, Phillip Ross δήλωσε σχετικά με την αναγέννηση αυτή: «Το 2015 δεν ήταν παρά μόνο μια γεύση του τι θα παρουσιάσει η Honda στο μέλλον και το 2016 ήδη προμηνύεται να είναι μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά. Η αναγέννηση της Honda στην Ευρώπη θα συνεχιστεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα