Χριστούγεννα με απεργίες στη Βρετανία και τηλεφωνήματα έκπληξη από τον Σούνακ

Χωρίς τρένα θα μείνει από το απόγευμα του Σαββάτου ξανά η Βρετανία, λόγω μίας ακόμα απεργίας των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Τα μέλη του μεγάλου συνδικάτου RMT διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Τυπικά, η απεργία ξεκινά στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, ωστόσο στην πράξη τα τελευταία δρομολόγια θα γίνουν τουλάχιστον τρεις ώρες νωρίτερα.

H απεργία

είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου. Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ούτως ή άλλως δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων (πλην όσων εξυπηρετούν αεροδρόμια), ωστόσο η απεργία επηρεάζει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στο δίκτυο.

Η απεργία αναμένεται να υποχρεώσει αρκετούς από τους τελευταίους εκδρομείς των Χριστουγέννων να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους, την ώρα που απεργούν μέχρι και ανήμερα τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους.

Την Παρασκευή, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε τμήματα των μεγάλων αυτοκινητόδρομων M1 και M25 με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές οχημάτων. Αναφέρθηκαν δε τουλάχιστον 9.000 περιπτώσεις βλάβης σε οχήματα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η απεργία των ελεγκτών ταξιδιωτικών εγγράφων σε έξι μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια, η οποία θα επαναληφθεί στο διάστημα 28-31 Δεκεμβρίου.

Οι φόβοι για πολύωρη αναμονή στην ουρά για τον έλεγχο στις αφίξεις δεν υλοποιήθηκαν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα απεργίας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι στρατιώτες που στελεχώνουν τα κενά πόστα ανταποκρίθηκαν στην αυξημένη κίνηση.

Σε απεργία εξακολουθούν να είναι επίσης οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, ενώ ανακοινώθηκαν περαιτέρω κινητοποιήσεις για τον Ιανουάριο από το νοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος υγείας NHS και το προσωπικό των ασθενοφόρων.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τα μισθολογικά αιτήματα των κλάδων που απεργούν λέγοντας ότι θα εντείνουν περαιτέρω τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο δε Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, σε μια κίνηση με την οποία θέλησε να δείξει ότι εκτιμά την προσφορά των υπαλλήλων του δημοσίου, επέλεξε να μην απευθύνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους πολίτες αλλά να κάνει τηλεφωνήματα-έκπληξη για ευχές σε εργαζόμενους σε κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αρωγής.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με το πλήρωμα του μοναδικού βρετανικού παγοθραυστικού πλοίου, με διπλωμάτες στη Σομαλία, στο Πακιστάν και στην Ουκρανία, καθώς επίσης με οργανώσεις που παρέχουν συσσίτιο αυτά τα Χριστούγεννα.

Keywords
Χριστούγεννα, απεργιες, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια, επηρεάζει, προσφορες, κινηση στους δρομους, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, η ημέρα της γης, ξανα, ευχες, ουκρανια, ωρα, αφιξεις, διαστημα, δρομολογια, δρομολογια τρενων, δικτυο, εξι, επηρεάζει, υπηρεσιες, κυβερνηση, κινηση, οχηματων, οχηματα, πακισταν, πρωι, σομαλια, τρενα, ωρες, μεινει, ουρα, υγειας
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα, Βρετανία, Σούνακ,christougenna, vretania, sounak