Χρίστου: Στόχος μας είναι να γίνουμε ρυθμιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον στόχο του ΕΛΑΜ στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2016 ήταν να αποκτήσουμε θεσμικό ρόλο, τώρα στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ρυθμιστικό ρόλο που σημαίνει

και τέταρτη θέση, είπε ο κ. Χρίστου.

Ερωτηθείς  για το αν μπορεί το ΕΛΑΜ να συνεργαστεί με  κάποιο κόμμα για ανάδειξη Προέδρου της Βουλής ο είπε πως αυτό είναι πολύ νωρίς ακόμη για να απαντηθεί.

Το ΕΛΑΜ έχει στηρίξει νομοσχέδια από την πλευρά της Κυβέρνησης  και προτάσεις νόμου από όλα τα κόμματα τις οποίες θεωρήσαμε απόλυτα σωστές για εξυπηρέτηση των πολιτών και του συμφέροντος της κοινωνίας. Δεν είμαστε εμείς που εγκλωβιστήκαμε σε ιδεολογικά χαρακώματα.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχτηκε το ΕΛΑΜ όταν στήριξε τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης είπε «Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Ο λόγος που στηρίξαμε τον προϋπολογισμό είναι γιατί βλέπαμε πως υπήρχε ένα σοβαρό ενδεχόμενο αρκετοί άνθρωποι που ζουν  από την κρατική μέριμνα, να μείνουν εκτεθειμένοι και αυτοί και οι οικογένειά τους. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση»»

Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως τα κόμματα που επέκριναν το ΕΛΑΜ ήταν αυτά που στήριξαν την Κυβέρνηση σε διάφορα νομοσχέδια στο παρελθόν.  Επίσης ανέφερε επιγραμματικά τα αιτήματα του ΕΛΑΜ προς την Κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξουν τον προϋπολογισμό.

Επιπλέον παρέθεσε τις θέσεις του Κόμματός του για τους τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Είπε επίσης πως πολλά χρήματα μπορούν να αποκοπούν από τους αιτητές ασύλου και να πάνε για να καλύψουν άλλες ανάγκες.

Ο κ. Χρίστου μίλησε επίσης για το Κυπριακό  και το τι θα πρέπει να πράξει η πλευρά μας πριν την όποια νέα  Πενταμερής Διάσκεψη . 

Επανέλαβε την άποψη του ΕΛΑΜ ότι η μόνη εφικτή λύση είναι αυτή του ενιαίου κράτους.

Είπε επίσης για λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησης μετά το 2004 και το Σχέδιο Ανάν ενώ επεσήμανε πως σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής γίνονται κάποια σωστά ανοίγματα και συνεργασίες με χώρες της περιοχής.   

Τέλος μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο θέμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστινίων, είπε πως την περασμένη Κυριακή υπήρξαν εκδηλώσεις στήριξης «της ισλαμικής τρομοκρατίας» με συμμετοχή του κόμματος της Αριστεράς.

«Με μια χώρα (Ισραήλ) που προσπαθεί η Κυβέρνηση να αναπτύξει συμμαχίες και συνεργασίες και είναι η μόνη Δημοκρατία στην περιοχή, βλέπουμε  πολιτικές δυνάμεις να υπερασπίζονται οργανώσεις που συνεργάζονται στενά με την Τουρκική Κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα