Χρίστου: Ο ψευδοδήμαρχος να καταδικάσει την κατοχή και τον εποικισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του Δήμου Αμμοχώστου να προσκαλέσει στην αντικατοχική εκδήλωση του δήμου τον λεγόμενο «δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Αρχικά επιβεβαίωσε ότι ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ  ήταν αυτός που παρευρέθηκε στην συνεδρία και διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου και κάποιων δημοτικών συμβούλων. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Δήμαρχος έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων τους δημοτικούς συμβούλους για μια απόφαση

που στην ουσία είχε παρθεί προηγουμένως. Αυτό είναι απάντηση στον κ. Ζαννέτο ο οποίος δήλωσε ότι ο δήμος είναι σε συνεχή επαφή μαζί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους. Αν ήταν έτσι, τότε θα μπορούσε να λεχθεί προηγουμένως και να συζητηθεί».

Διαβάστε ακόμη: Χαμπουλάς: Διολίσθηση η πρόσκληση «δημάρχου»-Ο ΠτΔ να έρθει στην εκδήλωση

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι δημιουργείται ένα πολιτικό πρόβλημα και αυτό γιατί με  την εν λόγω απόφαση έχουν αντικαταστήσει την ίδια την κυβέρνηση και το Εθνικό Συμβούλιο, οι οποίοι καθορίζουν την γραμμή όσον αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος. «Ξεφεύγουν από τις ευθύνες που έχουν ως δημοτικό συμβούλιο και τώρα θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες που θα τους βαραίνουν επειδή υποβαθμίζουν το πρόβλημα της Κύπρου. Η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί στο μέλλον».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στα κατεχόμενα ούτε δήμαρχοι, ούτε Προέδροι, ούτε Υπουργοί, ούτε «βουλευτές». «Το σημειώνω επειδή άκουσα από τον κ. Ζαννέτο τη λέξη «αξιωματούχος». Δεν είναι αξιωματούχος αλλά παράνομα τοποθετημένος ως «δήμαρχος» μιας ελληνικής πόλης».

Ακόμη, είπε ότι «αν είναι έτσι όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές, τότε να του δώσουν το βήμα για να καταδικάσει την εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και να συνταχτεί μαζί μας ότι υπάρχει μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία».

Διερωτήθηκε πώς θα τον εκφωνήσουν. «Θα τον πουν δήμαρχο Αμμοχώστου; Τότε θα σημαίνει ότι τον αποδέχονται ως τον δήμαρχο της πόλης».

Μιλώντας για την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να παραστεί στην εκδήλωση, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος έχει ακόμη το χρόνο για να αντιδράσει και μπορεί να καλέσει τους διοργανωτές για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Αν καταδικάσει την εισβολή δημόσια θα είναι κάτι θετικό. Αν όχι τότε θα μείνουν όλοι εκτεθειμένοι και θα δημιουργηθούν προβλήματα από την παρουσία του ΠτΔ».  

Εξήγησε ότι θα δημιουργηθεί ένα προηγούμενο το οποίο θα επικαλούνται οι κατοχικές αρχές. «Με προβληματίζει η στάση του δημοτικού συμβουλίου. Πώς θα μπορέσουν να εξηγήσουν το πρόβλημα της κατοχής στην Κύπρο όταν οι ίδιοι κάλεσαν τον λεγόμενο δήμαρχο».

Διαβάστε ακόμη: Αντιδρούν τα κόμματα για την πρόσκληση «δημάρχου» στην αντικατοχική Αμμοχώστου

Keywords
Τυχαία Θέματα