Χρίστου για ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ: Θυμήθηκαν να περάσουν στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο οποίος μίλησε για το Κυπριακό, τον προϋπολογισμό και τη λίστα Γιωρκάτζη, ενώ παράλληλα επιτέθηκε σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Αρχικά αναφέρθηκε στην αλλαγή σκυτάλης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τονίζοντας ότι το βλέμμα του ΕΛΑΜ είναι στραμμένο στις θέσεις της

νέας Κυβέρνησης σε σχέση με το Κυπριακό και την Τουρκία.

Μιλώντας για το Κυπριακό ανέφερε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ούτε τα περιθώρια για νέα πενταμερή. «Η Τουρκία εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τηρεί επιθετική στάση απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, θέτει παράλογα ζητήματα για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ η αδιαλλαξία της δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα και πρόοδο του Εθνικού ζητήματος».

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πολλές επιλογές στο τραπέζι. «Θα έπρεπε να πίεσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για κυρώσεις στην Τουρκία». Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να κάνει επανεκτίμηση της κατάστασης. «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με ένα πλάνο Β’ για επίλυση του Κυπριακού». Εξήγησε ότι το Κυπριακό θα πρέπει να τεθεί στη σωστή του βάση ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, με το ενιαίο κράτος ως λύση.

Διευκρίνισε ότι ετοιμάζουν μελέτη, η οποία θα παραδοθεί στον Προέδρο της Δημοκρατίας και θα αφορά τη λύση ενιαίου κράτους. «Η Διζωνική Ομοσπονδία δεν είναι ούτε εφικτή, ούτε ρεαλιστική και δεν την αποδέχεται ούτε η Τουρκία». 

Στη συνέχεια μίλησε και για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, διευκρινίζοντας ότι είναι στάση ευθύνης προς τον κόσμο η υπερψήφιση του προϋπολογισμού. «Όσον αφορά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, εκεί ανήκουν όλα τα κόμματα και η διαφθορά αγγίζει όλους τους χώρους». Διερωτήθηκε ποιος θα τιμωρηθεί αν δεν περάσει ο προϋπολογισμός.

Απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται το ΕΛΑΜ για στήριξη προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναφέροντας ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού δεν είναι λευκή επιταγή προς την Κυβέρνηση, ούτε ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. «Το ΕΛΑΜ από το 2016 μέχρι και σήμερα ψήφισε τα λιγότερα κυβερνητικά νομοσχέδια, ενώ το ΔΗΚΟ πέρασε με το ΔΗΣΥ το νομοθετικό πλαίσιο για στήριξη των τραπεζικών ιδρυμάτων σε βάρος των δανειοληπτών. Το ΑΕΚΛ συμπορεύεται με το ΔΗΣΥ στο Κυπριακό».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι θυμήθηκαν πέντε μήνες πριν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να περάσουν στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.

Τέλος, μίλησε και για τη λίστα Γιωρκάτζη, επισημαίνοντας ότι το ΕΛΑΜ έχει ως πάγια θέση την άμεση δημοσιοποίηση της.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός: Τι αναμένεται να ψηφίσει το κάθε κόμμα

Τι θα συμβεί σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού-Οι ανεπηρέαστοι

Keywords
Τυχαία Θέματα