Χριστοφόρου: "Μοναδικός στόχος η διάκριση"

Δυο μέρες πριν τον αγώνα της χρονιάς με τον Ερμή, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χριστάκης Χριστοφόρου σε δημοσιογραφική διάσκεψη τόνισε ότι ο θεσμός του κυπέλλου είναι ο μοναδικός δρόμος για διάκριση. Ο Κύπριος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο για τον πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέα Σοφοκλέους, ενώ στην δημοσιογραφική ανακοινώθηκε και η ανανέωση της συνεργασίας με ΑϊρόσαΑρχικά μίλησε για το παιχνίδι με Ερμή: "Ο επαναληπτικός στο κύπελλο είναι ο μοναδικός μας στόχος για διάκριση. Μοναδικός

απόντας ο Λο Σάμπου και θα διαφανεί μέχρι την Τετάρτη αν θα είναι έτοιμος. Ο αγώνας θα κριθεί στο κατά πόσον θα πετύχουμε γκολ και κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα".

Για τον Μάρκο Αιρόσα: "Ο Μάρκο δεν μπορούσε να μας βοηθήσει φέτος όμως η νέα ΑΕΛ χτίζεται με αρχή τον Μάρκο. Θέλω να τον καλωσορίσω και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Μάρκο περίμενε και με την βελτίωση που είδε, θέλησε να μείνει. Και για να σας πω την αλήθεια μείωσε αισθητά το μπάτζετ του καθώς εκτίμησε την βοήθεια που του έδωσε η ομάδα. Ο Μάρκο έδειξε την αγάπη του προς την ομάδα και είναι έτοιμος για να μας δώσει πάρα πολλά με την νέα σεζόν".

Για την συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας, Ανδρέα Σοφοκλέους: "Ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη του όμως βλέπω ότι προσπαθεί να βάλει γερές βάσεις για την συνέχεια και να κτίσουμε από την αρχή την νέα ΑΕΛ. Βλέπω τον πρόεδρο να πληγώνεται και να χαίρεται όπως ο κάθε ΑΕΛίστας με την διαφορά ότι αυτός πληρώνει. Και όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι στην ώρα τους. Αυτό είναι προς τιμήν του και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε."

Για το γκολ: "Όταν δεν έχεις το εύκολο γκολ τότε πάνε για βοήθεια και οι αμυντικοί και μένεις πιο εύκολα εκτεθειμένος. Είναι κάτι που σίγουρα θα τοκοιτάξουμε στην συνέχεια."

Για νεαρά ταλέντα στις ακαδημίες ΑΕΛ: "Δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στις ακαδημίες της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια που να ξεχωρίζουν. Την ερχόμενη βδομάδα έχουμε συνάντηση με τους υπεύθυνους για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει πολιτική στις ακαδημίες. Δεν υπάρχει πλάνο. Θα πρέπει να φέρουμε κάποιους νεαρούς από την δεύτερη ομάδα, ακόμη και από την U-15. Έμαθα να δουλεύω όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Θα σκέφτομαι ότι θα είμαι εδώ για τα επόμενα 5-10 χρόνια και θα δουλέψουμε στις ακαδημίες. Θα δώσουμε προτεραιότητα στις ακαδημίες μας. Αν χρειαστεί θα φέρουμε κι από άλλες ακαδημίες νεαρούς Κύπριους."

Keywords
Τυχαία Θέματα