Χριστόφιας: Κοινή η προσπάθεια για απαλλαγή από τις τρόικες

Η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις Τρόικες είναι κοινή, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ύστερα από συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι “η συνομιλία μου με τον φίλο Αλέξη

Τσίπρα ήταν εγκάρδια. Με ενημέρωσε για τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και τον ενημέρωσα για το Κυπριακό”.

Συμφωνήσαμε, είπε, ότι θα κρατάμε επαφή “γιατί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις Τρόικες είναι κοινή. Ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός έχουν και σε αυτό το ζήτημα κοινή μοίρα”.

Για το Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι “είμαι σίγουρος ότι με πολλή συνέπεια η νέα ελληνική Κυβέρνηση θα στηρίξει τον αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ”.

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι δυνατόν κάτι να αλλάξει στην Ευρώπη στα θέματα λιτότητας, είπε ότι “οι λαοί έχουν μπουχτίσει από τις νεοαποικιαικές πολιτικές της κ. Μέρκελ και των όποιων συνεργατών της. Είναι καιρός οι ευρωπαϊκοί λαοί να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους”.

Δεν είναι απλό, είναι σύνθετο, σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις στην ιστορία όπου “όταν έφθανε ο κόμπος στο χτένι με τα σύνθετα προβλήματα τα έλυνα οι λαοί. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση της ΕΈ. Δεν μπορεί η τύχη της ΕΕ και των λαών της να είναι η τύχη της λιτότητας και της φτωχοποίησης.

Θα επανέλθει η ανάπτυξη αλλά χρειάζονται αγώνες”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα