Χριστόφιας: Η ψυχή και η καρδιά μου ήταν και είναι ΑΚΕΛική

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται απευθείας και σε τακτά χρονικά διαστήματα, εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο τέως Πρόεδρος ανέφερε ότι η λύση του κυπριακού έχει καθυστερήσει, γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων στην στάση τηςΤουρκίας και στον διεθνή παράγοντα.
Δήλωσε ακόμη πως πρέπει επιδιώξουμε λύση
για το κυπριακό η οποία θα στηρίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις γύρω από την νίκη του κ.Ακιντζί, ο τέως Πρόεδρος εξέφρασε την θέση, ότι η στάση της Άγκυρας θα κριθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα. «Βιαστήκαμε και πάλι να κρίνουμε», είπε. Μου δίνεται η εντύπωση ότι ορισμένοι λυπούνται επειδή κέρδισε τις ‘εκλογές’ ο κ. Ακιντζί και επειδή ίσως υπάρξει κινητικότητα, πρόσθεσε. Αναφορικά με την στάση που θα τηρήσει το ΑΚΕΛ, ο ίδιος είπε ότι «θα τα κρίνουμε όλα από το περιεχόμενο των συνομιλιών και από το τι συγκλήσεις θα υπάρξουν». Μάλιστα, ο κ. Χριστόφιας τάχθηκε υπέρ των απευθείας συνομιλιών συστήνοντας όπως αυτές γίνονται σε τακτά διαστήματα. "Η ψυχή μου ήταν και είναι Ακελική"
Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο κ. Χριστόφιας είπε ότι έχει απηυδήσει και πως είναι απαράδεκτο η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος να γίνεται πατώντας επί πτωμάτων είναι απαράδεχτο. «Εγώ ανήκω στο ΑΚΕΛ και δεν έχω κανένα λόγο να διαχωρίζω τη θέση μου από την θέση της ηγεσίας του κόμματος. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σκιώδη ηγέτη του κόμματος, αλλά η ψυχή και η καρδιά μου ήταν και είναι Ακελική», συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα