Χριστόφιας: Αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο ευθύνης για ΚΑ

Την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών, αναλαμβάνει ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας, όπως δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς αν για τις Κυπριακές Αερογραμμές φέρει ευθύνες η διακυβέρνηση Χριστόφια και πώς απαντά ο ίδιος σε αυτούς που λένε ότι ότι τα χρήματα που δόθηκαν προκάλεσαν το κλείσιμο της εταιρείας, διερωτήθηκε αν «είναι εκείνα τα λεφτά ή είναι τα λεφτά που χάθηκαν διαχρονικά δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια από αλόγιστες αποφάσεις που έπαιρναν τα τότε Συμβούλια και δημιουργούσαν και νέες εταιρείες

οι οποίες χρεοκοπούσαν.Κατά συνέπεια για το εάν φέρουμε ευθύνη μπορεί και να φέρουμε και εμείς κάποια ευθύνη. Και η ευθύνη μας ποια είναι; Οτι λέμε παραβιάσαμε τους κανονισμούς της ΕΕ και δώσαμε βοήθεια στον αερομεταφορέα της Κύπρου για να διατηρηθεί στη ζωή. Αυτήν την ευθύνη εγώ την αναλαμβάνω. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη που αφορά τη δική μας διακυβέρνηση, για σπατάλες και για αποφάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην ουσία τις Κυπριακές Αερογραμμές στη χρεοκοπία. Δεν είναι εμείς που προσλαμβάναμε δεκάδες και εκατοντάδες πριν από τις όποιες εκλογές και κατσαδιάζαμε και τον τότε Πρόεδρο των ΚΑ γιατί τόλμησε να υψώσει φωνή ενώπιον των υπαλλήλων. Κατά συνέπεια και αυτό ισχύει και για τους δημόσιους υπαλλήλους».Εμείς, κατέληξε, στην πενταετία μας μειώσαμε κατά μερικές χιλιάδες τους δημόσιους υπαλλήλους, όταν όλοι οι άλλοι Πρόεδροι διαχρονικά στη θητεία τους πρόσθεταν πέντε χιλιάδες. Αυτά πρέπει ο κυπριακός λαός κάποια στιγμή να τα δει και να τον προβληματίσουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα