Χριστοδουλίδης: Στόχος Ελλάδας και Κύπρου να μη γίνει ένα θερμό επεισόδιο

Ετοιμότητα από Ελλάδα και Κύπρο, για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία, συνέστησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, από την Καλαμαριά όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία.

Στόχος Ελλάδας και Κύπρου

είναι να μη γίνει ένα θερμό επεισόδιο, την ίδια στιγμή όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ανέφερε από την Καλαμαριά όπου παραβρέθηκε, σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το 2023 είναι μία προεκλογική χρονιά για την Τουρκία, ενώ το ίδιο έτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας του Κεμάλ Ατατούρκ και “γνωρίζουμε πολύ καλά ποιον ρόλο θα ήθελε να διαδραματίσει στην ιστορία της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν”.

Από εκεί και πέρα, όπως είπε, η Τουρκία είναι ενισχυμένη μέσα από την κρίση στην Ουκρανία και θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος, μέσα ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε να αποτραπεί το όποιο θερμό επεισόδιο ή η όποια προσπάθεια υλοποίησης των αναθεωρητικών δηλώσεων σε αυτή την φάση, από πλευράς Τουρκίας.

Καταλήγοντας, δήλωσε πώς ο τρόπος που η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντέδρασαν στην παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία “θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια σε σχέση με οποιεσδήποτε ενδεχόμενες κινήσεις, από πλευράς Τουρκίας ή άλλων χωρών στην περιοχή, πού επιθυμούν να αμφισβητήσουν την εδαφική κυριαρχία, την ακεραιότητα άλλων κρατών”.

Πηγή: GRTIMES

Keywords
Τυχαία Θέματα