Χριστοδουλίδης: Με την επιστροφή ΠτΔ απο Μάλτα το Εθνικό

Η νέα Διάσκεψη για την Κύπρο, για συνέχιση της συζήτησης για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, σε πολιτικό επίπεδο, θα συγκληθεί στις αρχές Μαρτίου δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε παρέμβασή του στο πρωινό δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο ΚΕ ανέφερε ότι μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,

από τη Μάλτα, θα οριστεί η ημερομηνία σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης παρέπεμψε στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία αναφέρεται ότι θαπροηγηθεί συνεννόηση με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Η ανακοίνωση για συνέχιση της Διάσκεψης, είπε, δεν ήταν έκπληξη, καθώς πρόκειται για συνέχιση του διαλόγου.

Μέχρι τότε, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί ο διάλογος στην Κύπρο τόσο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, όσο και μεταξύ των δύο διαπραγματευτών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, που πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, δήλωσε ότι έγινε συντονισμός για τις γενικότερες εξελίξεις για Κυπριακό, την επερχόμενη συζήτηση για την Ασφάλεια και τις εγγυήσεις σε πολιτικό επίπεδο, την συζήτηση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία στις Βρυξέλλες και την αξίωση της Τουρκίας για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους στην Κύπρο, μετά τη λύση.

Η συνεννόηση με την Ελλάδα, δήλωσε, είναι συνεχής και γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται συνάντηση σε ανώτερο επίπεδο, είτε με επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είτε του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα